Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
11:17
23.2.2020.

Prezentacijom kulturnih ljepota Nikšića obilježili Svjetski dan turističkih vodiča

Obilaskom najznačajnijih kulturnih znamenitosti našeg grada, Turistička organizacija Nikšić, u saradnji sa Turističkom agencijom Prestige travel, obilježila je danas Svjetski dan turističkih vodiča, 21. februar.


Ovo je, prema riječima direktora TO Nikšić Borisa Muratovića, jedna od brojnih aktivnosti koju će turistička organizacija sprovoditi ove godine.

„Aktivnost sprovodimo u saradnji sa agencijom Prestige travel na taj način pokazujemo da smo tu za svaku saradnju, da smo zajedno jači, da ćemo zajedno bolje raditi na imidžu grada. Turistička organizacija Nikšić jeste krovna institucija kada je u pitanju promovisanje opštine i turističkih potencijala opštine, ali sigurno da smo mnogo jači i zajedno i da ćemo mnogo bolje raditi svoj posao ukoliko ta saradnja bude izražena na što većem nivou“, naveo je Muratović i poručio i ostalim turističkim organizacijama da slijede ovaj primjer.

On je dodao da će danas okupljenima, među kojima su bili i mališani vrtića „Kosovka djevojka“, predstaviti sve ono što je Nikšić bio, što Nikšić jeste i što će zajedno pokušati da naprave od Nikšića.

„Dakle jednu svijetlu budućnost, jedan pravi turistički potencijal. Upravo je snaga u tome da naše najmlađe sugrađane upoznamo sa svim onim lijepim što Nikšić ima i to je današnja ideja“, dodao je Muratović.

A naše sugrađane u današnju turističku turu vodio je licencirani turistički vodič Miljan Mijušković iz Prestige travel-a. On je kazao da ovakvu praksu obilježavanja Međunarodnog dana turističkih vodiča ima već dosta gradova u okruženju.

„Tako da smo osmislili jednu besplatnu turu za naše sugrađane, počev od najmlađih, preko srednjoškolaca, studenata i ostalih građana. To je neki naš skromni doprinos razvitku turizma u Nikšiću, mada smatramo da nije mali, da će biti značajan jer je ovo već drugi put da se obilježava Međunarodni dan turističkih vodiča u našem gradu“, istakao je on i dodao da je današnji cilj promocija turističkih potencijala grada Nikšića ali i promocija zanimanja turistički vodič koje je veoma popularno.

Današnja tura obuhvatila je obilazak Muzeja – dvorca Kralja Nikole, Lapidariuma, Saborne crkve svetog Vasilija Ostroškog i Trga slobode.

Ostale vijesti iz kategorije