Autor: onogost.me
Foto: Čitalac portala Onogošt
20:07
13.5.2021.

“Požar na deponiji Mislov do nemoguće ugasiti vodom, nemamo rješenje”

Požar na deponiji Mislov do nemoguće je ugasiti vodom, saopšteno je iz Sindikalne organizacije Službe zaštite Nikšić, navodeći da oni kao Služba nemaju rješenje za ovaj ogromni problem.


“Deponiju Mislov do je, iz ugla naše struke, nemoguće ugasiti vodom kako to svi naši sugrađani misle. Struka čak daje preporuke da se voda kao sredstvo za gašenje i izbjegava, jer dodatno može pospješiti razvoju opasnih gasova i proširenju požara. Svjesni opasnosti koje nas vrebaju i uzaludnosti zalivanja vodom, obavještavamo naše sugrađane da su vatrogasci - spasioci danonoćno aktivni na deponiji ali da mi kao Služba nemamo rješenje za ovaj ogromni problem. Nažalost”, navodi se u saopštenju predsjednika Službe, Slavka Tadića.

Iz ove Službe su saopštili da dobijaju dnevno stotine poziva od sugrađana koji, kako kažu, vape za pomoć svojih vatrogasaca - spasilaca i stavljaju ih u nezahvalnu situaciju, zbog čega su odlučili da se obrate javno putem saopštenja.

“Ekološki tempirana bomba - deponija Mislov do posljednjih par dana pokazuje svoje zube i prijeti da će se ostvariti naše "crne" slutnje na koje upozoravamo javnost već više od decenije”, piše u saopštenju.

Na privremenoj deponiji Mislov do, koja je od centra Nikšića udaljena oko šest kilometara, prije dvije noći izbio je požar.

V.d. direktora Komunalnog preduzeća Sava Lazarević juče je našem portal kazao da je da su ekipe na terenu sa svim raspoloživim sredstvima.

Jedino rješenje za ovaj problem vidi u izgradnji reciklažnog centra, a do tad, kako je naveo, moraćemo se još neko vrijeme sretati s ovim problemom.

Podsjetimo, krajem septembra prošle godine buknuo je požar na istoj deponiji i bio aktivan mjesecima.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:56
  25.6.2021.

  Vlada Crne Gore, kako je i obećao u predizbornoj kampanji, pomoći obnovu Sabornog Hrama Svetog Vasilija Ostroškog i platoa ispred hrama, kazao je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić prilikom posjete episkopskoj rezidenciji u Nikšiću novoizabranog episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija.

 • 07:59
  25.6.2021.

  Vlada je donijela odluku o broju studenata za upis u prvu godinu osnovnih studija na Univerzitetu Crne Gore za studijsku 2021/2022. godinu koji se finansiraju iz Budžeta Crne Gore i data  saglasnost na Konkurs za upis u prvu godinu osnovnih studija za narednu studijsku godinu kojim je predviđen upis 3.331 studenta, odnosno 232 studenta manje u odnosu na prethodnu godinu kada je predložen upis 3.563 studenta.

 • 20:34
  24.6.2021.

  Možda ti djeluje kao mali doprinos, ali udruženom akcijom, kroz kampanju „Amo da čistimo“ pokazaćemo da je čista priroda uvijek u modi i u srcu svih onih koji, kao i Nikšićko Pivo, znaju šta su neprolazne vrijednosti. 

 • 18:47
  24.6.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.