Autor: onogost.me
Foto: Sa jedne humanitarne akcije/Privatna arhiva
08:22
28.2.2021.

Porodica iz Njemačke nagrađuje humanost naših sugrađana

Albert Ajnštajn je jednom rekao koliko je neki čovjek vrijedan za svoju zajednicu zavisi, u prvom redu, o tome koliko su njegovi osjećaji, misli i djela usmjereni na unapređivanje života drugih ljudi. Da su tu životnu lekciju naučili Nikšićani pokazuju brojne aktivnosti, koje predstavljaju simbol humanosti i empatije.


Iz grada pod Trebjesom slike akcija prikupljanja pomoći stigle su do porodice Musić, koja živi i radi u Njemačkoj. Podstaknuta svim onim što su pokazali u prethodnom periodu nikšićki humanisti, porodica je odlučila da ih nagradi.

Poruku koju nam je poslala Jelena Mijović, ispred Nevladine organizacije „Sana“ prenosimo integralno:

„Da humanost ne poznaje granice i da ujedinjeni možemo mnogo pokazuje primjer naših sugrađana koji su u prethodim godinama uspjeli mnogo. Prikupljajući pomoć za Kristijana, Radovana, Danila, Iliju, Rosu, Aleksandra, Nataliju, Dragutina i druge, kao i pružanja pomoći socijalno ugroženom stanovništvu posebno za vrijeme pandemije koronavirusa neki naši sugrađani su pokazali jedinstvo i dokazali da naš grad odiše solidarnošću i podrškom bez obzira na sve razlike. Ovim ljudima nijesu bitne ni političke, vjerske ni nacionalne podjele već potreba ljudi. Baš sve ovo gorenavedeno porodica Musić, koja živi i radi u Njemačkoj, prepoznala je i odlučila da ovog puta Dalibora Petković (humanitarne svirke), Anu Macanović (sekretarku Crvenog krsta), Kostantinu Maraš, Aleksandru Božović (NVO „Izvor života“), Zoricu Blagojević (urednicu licitarske stranice Ana Đoković- in memoriam), Milicu Zvizdić i Milicu Roćenović (Omladinski klub - Uprava za sport i mlade), Slavka Milić (defendologija), Rajko Jelušić (Volonteri Crne Gore) nagradi vikendom za dvije osobe na crnogorskom primorju tokom avgusta. Ove divne ljude izabrala je upravo porodica Musić, jer su prepoznali njihovo zajedničko djelovanje sa ciljem da pomognu drugom. Ovim gestom želja im je da motivišu i druge orgnizacije da u teškim trenucima djeluju svi zajedno. Porodica Musić će u narednom periodu dogovoriti detalje oko poklona. Drago nam je da smo bili posrednici i vjerujemo da će ovo biti lijepa poruka i motivacija za sve.“

Nagradu ustupaju samohranim roditeljima

Nakon što je vijest stigla do naših sugrađana, oni su, uz zahvalnost porodici Musić na ovom gestu, izrazili želju da nagradu iskoriste samohrani roditelji iz Nikšića.

„Radi se o porodicama koje oni pomažu već duže vrijeme. Porodica Musić je odmah prihvatila ovu velikodušnu ideju i prepustila nagrađenima da odluče kome će uljepšati ljeto. Odlučili su da nagrada vikend na crnogorskom primorju bude za devet samohranih roditelja, koliko god da imaju djece, tako da svaki nagrađeni može izabrati po jednu porodicu“, navodi Mijović.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:03
  19.4.2021.

  U Crnoj Gori sjutra će biti umjereno do potpuno oblačno, povremeno sa kišom, poslijepodne i tokom noći mjestimično pljuskovima i grmljavinom, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

 • 20:22
  19.4.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 14:44
  19.4.2021.

  Administrativni odbor utvrdio je Predloga liste za imenovanje članova Savjeta RTCG.

 • 12:13
  19.4.2021.

  Ekspertska delegacija Nacionalnog instituta za javno zdravlje Njemačke „Robert Koh“, od danas boravi u petodnevnoj radnoj posjeti Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.