Autor: onogost.me
Foto: Čitalac portala Onogošt
09:45
12.5.2021.

Ponovo gori Mislov do

Na privremenoj deponiji Mislov do, koja je od centra Nikšića udaljena oko šest kilometara, u toku noći izbio je požar.


„Molimo vas da objavite kako gori deponija Mislov do i šta udišemo“, napisao je čitalac portala Onogošt dostavivši nam fotografije požara.

Podsjetimo, krajem septembra prošle godine buknuo je požar na istoj deponiji i bio aktivan mjesecima.

Kako nam je tada objasnio bivši direktor JKP „Komunalno Nikšić“ Miodrag Muratović, nije se radilo o površinskom, odnosno namjernom požaru od strane pojedinaca, već o plinovma koji izlaze iz dubine.

 „To je privremena deponija, ali ipak nije uređena deponija sa svim onim elementima koji garantuju bezbjedan rad deponije. Ona se uvijek, ovo desetak godina otkad sam ja u Komunalnom, u ovom periodu septembar-oktobar pali. Dođe do samozapaljenja i to ide negdje iz dubine“, naveo je on tada.

I nevladine organizacije upozoravale su više puta da deponija Mislov do ne zadovoljava propisane standarde i zakonske regulative o deponovanju otpada skoro dvije decenije, te da u požaru gori različiti otpad koji je često opasan.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:56
  25.6.2021.

  Vlada Crne Gore, kako je i obećao u predizbornoj kampanji, pomoći obnovu Sabornog Hrama Svetog Vasilija Ostroškog i platoa ispred hrama, kazao je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić prilikom posjete episkopskoj rezidenciji u Nikšiću novoizabranog episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija.

 • 07:59
  25.6.2021.

  Vlada je donijela odluku o broju studenata za upis u prvu godinu osnovnih studija na Univerzitetu Crne Gore za studijsku 2021/2022. godinu koji se finansiraju iz Budžeta Crne Gore i data  saglasnost na Konkurs za upis u prvu godinu osnovnih studija za narednu studijsku godinu kojim je predviđen upis 3.331 studenta, odnosno 232 studenta manje u odnosu na prethodnu godinu kada je predložen upis 3.563 studenta.

 • 20:34
  24.6.2021.

  Možda ti djeluje kao mali doprinos, ali udruženom akcijom, kroz kampanju „Amo da čistimo“ pokazaćemo da je čista priroda uvijek u modi i u srcu svih onih koji, kao i Nikšićko Pivo, znaju šta su neprolazne vrijednosti. 

 • 18:47
  24.6.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.