Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
16:18
16.4.2021.

Policijski čas od ponoći, kafići će raditi do 23 časa...

Izlazak iz objekta stanovanja od 17. aprila biće zabranjen od ponoći, marketi i prodavnice radiće od 7 do 22 časa, dok će rad ugostiteljskih objekata biti od 7 do 23 časa, saopštila je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.


Organizovanje zabavnih i rekreativnih aktivnosti za djecu i odrasle na otvorenim javnim mjestima i dalje su zabranjeni.

Nove mjere važiće od sjutra do 23. aprila, na nivou cijele države.

Epidemiološkinja u Institutu za javno zdravlje, Radica Raičević, saopštila je na konferenciji da je i dalje trend pada novoboljelih od korona virusa, a što se tiče smrtnih slučajeva, Raičević je kazala da je od posljedica infekcije prošle sedmice preminulo 68 osoba. 

Takođe je od 1. januara do 15. aprila u Crnoj Gori vakcinisano 50.809 osoba, od čega je prvom dozom  37.519, a drugom 13.290.

Borovinić Bojović je na današnjoj konferenciji istakla da, što se tiče kineskih vakcina, zbog transporta i velikog kontingenta koji stiže, može doći do pomjeranja od par dana.

"Imamo uvjerenja da će taj kontingent od preko 200.000 vakcina stići krajem aprila. Vakcinaciju započinjemo tri do pet dana po dolasku kontingenta", kazala je ona. 

Kazala je da masovna vakcinacija tada počinje i da će u dogovoru sa IJZ učiniti sve da pojednostave vakcinaciju.

“Dvojezične potvrde za vakcinaciju su gotove i od sjutra će biti na vakcinalnom punktovima i dobiće ih oni koji se vakcinišu. Oni koji su se vakcinisali moći će da ih podignu kod izbaranog ljekara, na punktovima gdje su vakcinisani i sa njima će moći da putuju”, rekla je Borovinić Bojović.

Ministarka zdravlja je kazala da će 25.000 doza vakcine Astra Zeneka preko Kovaks inicijative, očekuje početkom maja, a preostalih 40.000 će biti u dogledno vrijeme biti upućene u Crnu Goru.

"Neće se kasniti sa revakcinacijom kada je u pitanju Astra Zeneka, jer revakcinacija se radi nakon četiri do 12 nedjelja", kazala je ona.

Na pitanje da li ima negativnih efekata ako se revakcina primi nakon četiri nedjelje, ministarka zdravlja kaže da nema.

Podsjetimo, javne i privatne predškolske ustanove  u Nikšiću neće raditi, dok će osnovne i srednje škole i visokoškolske ustanove nastaviti sa realizacijom onlajn nastave.

"Sa izuzetkom učenika devetog razreda osnovne škole, četvrtog razreda gimnazije i završnih razreda obrazovnih programa stručnog obrazovanja u trogodišnjem i četvorogodišnjem trajanju, koji će u svim opštinama nastavu pohađati neposredno u školi. U stručnim i mješovitim školama u svim opštinama praktična nastava realizovaće se u školi, uz poštovanje epidemioloških mjera", piše u današnjem saopštenju Ministarstva.

 

 

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:56
  25.6.2021.

  Vlada Crne Gore, kako je i obećao u predizbornoj kampanji, pomoći obnovu Sabornog Hrama Svetog Vasilija Ostroškog i platoa ispred hrama, kazao je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić prilikom posjete episkopskoj rezidenciji u Nikšiću novoizabranog episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija.

 • 07:59
  25.6.2021.

  Vlada je donijela odluku o broju studenata za upis u prvu godinu osnovnih studija na Univerzitetu Crne Gore za studijsku 2021/2022. godinu koji se finansiraju iz Budžeta Crne Gore i data  saglasnost na Konkurs za upis u prvu godinu osnovnih studija za narednu studijsku godinu kojim je predviđen upis 3.331 studenta, odnosno 232 studenta manje u odnosu na prethodnu godinu kada je predložen upis 3.563 studenta.

 • 20:34
  24.6.2021.

  Možda ti djeluje kao mali doprinos, ali udruženom akcijom, kroz kampanju „Amo da čistimo“ pokazaćemo da je čista priroda uvijek u modi i u srcu svih onih koji, kao i Nikšićko Pivo, znaju šta su neprolazne vrijednosti. 

 • 18:47
  24.6.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.