Autor: onogost.me
Foto: Komunalna policija
11:18
15.4.2021.

Pojačano kažnjavanje zbog divljih deponija

Komunalna policija u Nikšiću pojačala je aktivnosti na sprečavanju stvaranja divljih deponija i kažnjavanju pravnih i fizičkih lica koja ostavljaju otpad mimo mjesta predviđenog za odlaganje.


Načelnik nikšićke Komunalne policije, Novica Milović, saopštio je da su prije nekoliko dana napisali prekršajni nalog B.M. iz tog grada za nepropisno odlaganje otpada i formiranje nelegalne deponije, za šta novčana kazna iznosi 500 eura.

“Komunalna policija je po tom osnovu izrekla kazne za devet osoba, koje za pravno lice iznose 1,5 hiljada eura, a za pojedince i odgovorne u pravnom licu po 500 eura”, naveo je Milović.

Otpad se nelegalno odlaže, kako je podsjetio, najviše u koritu rijeke Gračanice, naseljima Gvozdenice i Budo Tomović, kao i drugim brojnim lokacijama.

“Zbog povećanog broja pritužbi za nelegalno odlaganje otpada, što je posebno izraženo sa početkom proljećnih radova, pojačali smo prisustvo službenika Komunalne policije na lokalitetima na kojima se to najčešće dešava”, najavio je Milović.

Kako je predočio, pojačane aktivnosti su rezultirale otkrivanjem i kažnjavanjem počinalaca takvih prekršaja.

“I pored brojnih obaveza naše službe, konstantno ćemo obilaziti kritične lokalitete u narednom periodu kako bi se suzbilo odlaganje otpada van predviđenog mjesta i spriječilo stvaranje divljih deponija”, rekao je Milović.

Cilj Komunalne policije, kako je ukazao, je da se poštuju propisi, zaštiti životna sredina i eliminišu ružne slike koje nastaju zbog nepropisnog odlaganja otpada.

Ostale vijesti iz kategorije