Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
16:03
8.12.2019.

Počela rekonstrukcija Zahumlja: Veći kapaciteti za mnogo bolje uslove rada

Rekonstrukcija Zahumlja počela je ovih dana, a direktor ove ustanove Vojo Krivokapić kazao je da će nakon završetka biti znatno prošireni kapaciteti ove kulturne ustanove, a ujedno i u velikoj mjeri poboljšani uslovi rada.


On nam je kazao da će se samom rekonstrukcijom dobiti 360 metara kvadratnih korisnog prostora, a da je vrijednost radova 320.000 eura i da  će oni trajati 90 radnih dana. 

„Mi smo i ranije imali uslovne prostorije, ali samim ovim proširenjem gdje ćemo dobiti magacinski prostor, garderobe koje ranije nismo imali, novu tehniku, kancelarijski prostor, stvoriće se znatno bolji uslovi za naš kreativan rad“, istakao je Krivokapić.

Sredstva od 320.000 eura obezbijedila je Uprava za javne radove, a rekonstrukcija Zahumlja biće pomognuta i od ambasade Republike Kine, koja je prema riječima Krivokapića donirala 59.000 eura čija pomoć će biti iskorišćena za tehničku opremu i za opremanje zgrade mobilijarom.

„U kineskoj ambasadi su imali informaciju da  smo mi slavili jubilej 120 godina postojanja i onda su željeli da pomognu neku od kulturnih institucija tako da je odabir pao na nas. Zahumlje je bilo jedan od glavnih pokretača kulturnog života Nikšića. Mi trenutno imamo oko 400 članova, a najzastupljenija je folklorna sekcija, imamo muzičku sekciju, školu glume, književni klub „Poenta poetika“, tako da će se ovom rekonstrukcijom stvoriti mnogo bolji uslovi za rad“,naveo je direktor Zahumlja dodajući da njihova misija uvijek bila da sve mlade ljude koji dolaze u Zahumlje kulturno, obrazovno i duhovno edukuju i da su zbog toga srećni što veliki broj mladih ljudi dolazi u ovu ustanovu gdje će se steći bolji uslovi za rad.

Izvođač radova je firma Tehnopromet iz Pljevalja.

 

izvor: RTCG

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:22
  14.8.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 16:01
  14.8.2020.

  Državna izborna komisija (DIK) smatra da biračima kojima je istekao rok važenja ličnih dokumenata treba omogućiti biračko pravo na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori koji će biti održani 30. avgusta.

   

 • 14:26
  14.8.2020.

  Lokalna uprava Nikšića i ove godine obezbijedila je besplatne udžbenike za sve prvake sa teritorije opštine Nikšić.

 • 10:05
  14.8.2020.

  U većem dijelu Crne Gore povoljni su uslovi za saobraćaj, a u sjevernim kotlinama i duž riječnih kotlina vidljivost je smanjena zbog magle.