Autor: onogost.me
Foto: Pivara Trebjesa
12:24
16.9.2021.

Pivara "Trebjesa" obilježava Svjetski dan odgovorne konzumacije piva

Kao rezultat brojnih aktivnosti pivara širom svijeta, 2015. godine 16. septembar ustanovljen je kao Svjetski dan odgovorne konzumacije piva. Na taj dan, pivari u zemljama širom svijeta organizuju brojne kampanje kako bi se u društvu što više govorilo i znalo o prevenciji neodgovorne konzumacije alkohola i posljedicama njegove zloupotrebe.


Pivara „Trebjesa“ obilježava Svjetski dan odgovorne konzumacije piva, pozivajući sve ljubitelje piva da to uvijek čine na odgovoran način.

„U kontinuitetu radimo na povećanju znanja i informisanosti potrošača o odgovornoj konzumaciji, a jedna od ključnih aktivnosti je kampanja „Kad pijem ne vozim“ koju realizujemo već 13 godina. Kao jednu od aktivnosti kampanje, zajedno sa Upravom policije svakog avgusta obilježavamo Mjesec bezbjednosti u saobraćaju, sa porukom svima da alkohol i volan ne idu zajedno“, saopštila je Natalija Đordan, menadžer korporativnih poslova u Pivari „Trebjesa“.  „Takođe, sa kampanjom smo prisutni i na velikim muzičkim festivalima i drugim projektima, gdje šaljemo važne poruke o odgovornoj konzumaciji. Svi zaposleni u „Trebjesi“ prolaze obuku o odgovornoj konzumaciji, dok se koncept  odgovorne marketinške komunikacije primjenjuje sa svim partnerima i u svemu što kompanija radi“, dodala je Đordan.

Odgovorno konzumiranje među ključnim je stubovima društvene odgovornosti Molson Coors Beverage Company, u sklopu koje posluje „Trebjesa“. Jedan od ciljeva kompanije Molson Coors je da do 2025. godine kroz partnerstva sa globalnim proizvođačima alkoholnih pića smanji neodgovornu i neprimjerenu konzumaciju alkohola za 10 odsto. Takođe, kompanija u ovoj oblasti ima interne procedure i standarde, koji su na pojedinim tržištima gdje posluje i stroži od nacionalnog zakonodavstva.

Ostale vijesti iz kategorije