Autor: onogost.me
Foto: twitter
08:04
1.6.2020.

Otvorene granice sa susjednim državama

Prema odluci Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), Crna Gora je danas otvorila sve putne granične prelaze prema susjednim državama koji su bili zatvoreni u okviru mjera protiv širenja koronavirusa.


Od ponoći su otvoreni do sada zatvoreni granični prelazi:

Sa Republikom Albanijom: 

- Grnčar – Baškim, na putnom pravcu Plav – Skadar i 

- Sukobin – Murićan na putnom pravcu Ulcinj – Skadar.

Sa Bosnom i Hercegovinom: 

- Šćepan Polje – Hum, na putnom pravcu Plužine – Foča,

- Šula – Vitina, na putnom pravcu Pljevlja – Foča,

- Sitnica – Zupci na putnom pravcu Herceg Novi – Trebinje i

- Meteljka – Metaljka na putnom pravcu Pljevlja – Čajniče.

Sa Republikom Hrvatskom: 

Kobila – Vitaljina, na putnom pravcu Herceg Novi – Vitaljina – Dubrovnik.

Sa Republikom Srbijom: 

- Ranče – Jabuka, na putnom pravcu Pljevlja – Prijepolje,

- Vuče – Godovo na putnom pravcu Rožaje – Tutin, i

- Čemerno na putnom pravcu Pljevlja – Priboj.

"Na ovim putnim graničnim prelazima saobraćaj putnika i robe odvijaće se u skladu sa važećim mjerama NKT, dakle i sa mjerom donijetom u četvrtak kojom je propisano da prilikom ulaska u Crnu Goru mjera karantina ne propisuje građanima Crne Gore i strancima sa stalnim ili privremenim boravkom u našoj zemlji koji ulaze iz država stope potvrđenih aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom manjom od 25 slučajeva na 100.000 stanovnika sa liste Instituta za javno zdravlje, kao i stranim državljanima koji su rezidenti država sa liste i ulaze iz država sa te liste", navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore. 

 Ostaje privremeno zatvoren putni granični prijelaz Vraćenovići – Deleuša sa Bosnom i Hercegovinom na putnom pravcu Nikšić – Bileća koji je zatvoren 27. februara zbog gradnje granične infrastrukture.

Na listi zemalja koje, za sada, ispunjavaju epidemiološke kriterijume nalaze se Slovenija, Island, Hrvatska, Slovačka, Švajcarska, Albanija, Austrija, Norveška, Monako, Kosovo, Njemačka, Grčka, Mađarska, Danska, Litvanija, Letonija, Azerbejdžan, Luksemburg, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Izrael, Češka, Finska i Estonija.

Ostale vijesti iz kategorije