Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
08:27
25.3.2020.

Otkriveno još pet oboljelih od koronavirusa, u Nikšiću bez slučajeva zaraze

Institut za javno zdravlje (IJZ) potvrdio je još pet slučajeva koronavirusa u Crnoj Gori.


 Time je broj oboljelih u našoj zemlji porastao na 52.

“Od jučerašnjeg presjeka u 18 časova, analizano je 25 uzoraka. Novi korona virus je potvrđen kod pet osoba, dok je kod 20 osoba nalaz negativan”, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

U Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) liječi se deset pacijenata od kojih osam u Klinici za infektivne bolesti i dva u Internoj klinici, saopšteno je jutros iz KCCG.

“Svi pacijenti koji se liječe u Klinici za infektivne bolesti su trenutno stabilnih vitalnih parametara. Oba pacijenta u Internoj klinici su za sada hemodinamski stabilna, stabilnih vitalnih parametara, na terapiji kiseonikom ali nijesu priključeni na respirator”, navode u Kliničkom centru.

Pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom nalazi se 5.972 osoba.

Kako nam je potvrdila epidemiolog Ivona Drašković, u Nikšiću nije zabilježen nijedan slučaj zaraze.

Zaključno sa jučerašnjim danom u našem gradu bilo je oko 800 osoba pod nadzorom.
 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:29
  3.4.2020.

  U Crnoj Gori je 30. marta stupila na snagu zabrana kretanja od 19h do 5h ujutru, radnim danima, pa se u tom intervalu mogu kretati samo oni koji sa sobom imaju važeće potvrde. 

 • 19:18
  3.4.2020.

  Šefica Operativnog štaba za koordinaciju realizacije mjera za sprečavanje širenja korona virusa prof. dr Vesna Miranović pozvala je danas čelnike svih lokalnih samouprava da preduzmu sve mjere iz svoje nadležnosti kako bi naša zemlja i u predstojećem periodu nastavila da se uspješno suočava sa pandemijom koronavirusa.

 • 18:10
  3.4.2020.

  U Crnoj Gori je potvrđeno 14 novih slučajeva koronavirusa, pa je ukupan broj zaraženih sada 174. Novooboljeli su registrovani u Podgorici (4), Nikšiću (9) i Herceg Novom (1).

 • 17:30
  3.4.2020.

  Pacijent u Nikšiću koji je bio kandidat za respirator sad je već stabilno. On se u prvom aktu prezentovao kao veoma težak pacijent i naginjao ka mehaničkoj ventilaciji, saopšteno je na današnjem presu Nacionalnog koordinacionog tima.