Autor: onogost.me
Foto: Čitalac portala Onogošt, Privatna arhiva
13:41
3.8.2020.

OŠ “Olga Golović” već dugo bez biste

U dvorištu OŠ  “Olga Golović”, koje godinama unazad ukrašavaju murali znamenitih Nikšićana, već neko vrijeme nedostaje bista narodnog heroja po kojem je ova škola i dobila ime.


Naime, čitalac našeg portala poslao nam je fotografiju na kojoj se vidi da bista nedostaje, a prema njegovim riječima nje na tom mjestu nema već više od godinu dana, a možda i duže.

Kako nam je kazala direktorica ove ustanove Olja Vukotić, bista je ukradena još i prije nego što je ona došla na tu funkciju, ali iočekuje da će u dogledno vrijeme biti ponovo postavljena.

“Bista koja je krasila dvorište naše škole, a koje tu nema već duže vrijeme, nažalost je ukradena i to još i prije nego što sam ja došla na mjesto direktora ove ustanove, u januaru 2019. godine. S obzirom da njena ponovna izrada i postavljanje iziskuje dosta sredstava, mi ćemo nastojati da u dogledno vrijeme riješimo taj problem i vratimo bistu gdje joj je i mjesto. Takođe se nadam da ubuduće biste narodnih heroja, koji su zadužili sve nas, neće biti više meta neodgovornih pojedinaca “, kazala nam je Vukotić.

Valja podsjetiti da biste naših narodnih heroja ne služe da bi ih skrnavili i otuđivali, već da bi na taj način izrazili poštovanje prema žrtvi koju su podnosili za opšte dobro, pa vjerujemo da će u dvorištu jedne od najstarijih škola u gradu uskoro biti postavljena nova, a koja neće završiti kao prethodna.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:47
  25.9.2020.

  Nastava na Univerzitetu Crne Gore, na osnovnim studijama, za studijsku 2020/21. godinu, počinje u ponedjeljak, 28. septembra 2020. godine.

 • 18:47
  25.9.2020.

  Prva obilnija kiša poslije duge suše i odmah poplave. To je Nikšić. 

 • 15:29
  25.9.2020.

  Domaća Trgovina u čijem sastavu posluju Aroma marketi i Conto diskonti tokom ljetnjih mjeseci organizovala je veliku nagradnu igru po sloganom „Odmor nije daleko“. Dobitnici glavnih nagrada su imali priliku i zadovoljstvo da ljetuju u hotelima duž naše obale, a i u onim planinskim. Boravak je oduševio jednako dobitnike koji su ljetovali u hotelima Splendid u Bečićima, Long Beach u Ulcinju,  kao i one koji su uživali u ljepotama Žabljaka i ugodnosti Polar Star hotela. Kroz fotografije i utiske podijelili su sa nama svoja lijepa iskustva.

 • 15:16
  25.9.2020.

  Čitateljka portala Onogošt javila nam se sa informacijom da je u Ulici Nika Miljanića pronašla ličnu kartu na ime Kovačević Stana.