Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
16:25
12.11.2019.

OŠ "Luka Simonović": Obilježen Dan nauke

U Osnovnoj školi ,,Luka Simonović” u Nikšiću, nizom poučnih i zanimljivih vannastavnih aktivnosti, obilježen je Dan nauke.


Povodom Dana nauke, Aktiv drugog razreda realizovao je niz aktivnosti, među kojima su prezentacija "Mali naučnici”, izvođenje ogleda, modelovanje robota od različitih materijala – kartona, kolaž papira, plastičnih čaša, čačkalica, plastelina i slično. 

Svim aktivnostima koordinirale su učiteljice Žana Matović, Ana Radojičić, Ljiljana Đurović i Svetlana Vicković.

Aktiv četvrtog razreda je u saradnji sa Aktivom trećeg razreda obilježio Dan nauke, kroz izradu robota i vetrenjača.

Veoma kreativna radionica protekla je u pozitivnoj i radnoj atmosferi, i njom su koordinirali učitelji Biserka Marjanović, Milanka Cerović, Momčilo Kosović, Željka Šćepanović, Biljana Radojević, Branka Marković i Vesna Miljanić.

Aktiv petog razreda obilježio je Dan nauke kroz realizaciju radionice "Nauka nije muka, već zabava i pouka”. Kroz radionicu je predviđeno da prezentuju različite naučne discipline, najinteresantnija naučna dostignuća, biografije čuvenih naučnika i njihov doprinos današnjici – dodali su iz OŠ "Luka Simonović”.

Profesorica fizike Nataša Šarović i profesorica biologije Snežana Janković, pripremile su prezentaciju uz pomoć koje su učenicima ukazale na značaj nauka iz oblasti koje predaju. Nakon toga, učenici starijih razreda demonstrirali su mlađim drugarima kako se pravi herbarijum i razni preparati koji su dostupni u kabinetu biologije. I mlađi učenici su bili vrijedni, pa su pripremili panoe o svjetskim naučnicima.

Nastavnica informatike i tehnike Nada Orbović je sa članovima informatičke sekcije, i sa Aktivom istorije i geografije, nastavnicama Mirjanom Vujović i Tanjom Drobnjak, pripremila prezentaciju o korišćenju GPS uređaja. Prisustvovali su učenici VI, VII i VIII razreda koju se željeli da saznaju više o tome.

Ostale vijesti iz kategorije