Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
15:28
20.3.2019.

OŠ “Jagoš Kontić” pobjednik kviza iz matematike

Aktiv matematike OŠ “Milija Nikčević”, Ljiljana Vučič, Jasna Todorović i Nikola Radojičić, danas je organizovao kviz znanja iz tog predmeta.


Učešće su, pored domaćina, uzele još tri nikšićke osnovne škole - “Jagoš Kontić”, “Luka Simonović” i “Braća Labudović”.

Najbolja je bila ekipa škole “Jagoš Kontić” koju su činili učenici Katarina Šutović, Valentina Ognjenović, Stefan Cebalović, Andrijana Šutović sa mentorkama Anom Đurđić i Gordanom Janjušević.

Drugoplasirani su učenici Balša Milatović, Anđela Milović, Elena Joković, Andrea Mišović sa mentorkom Anom Perunović iz škole “Luka Simonović”, dok su treće mjesto osvojili učenici škole “Milija Nikčević” – Darko Lažetić, Nikola Mijušković, Stefan Šušić i Milica Tomić, sa mentorima Ljiljanom Vučić, Jasnom Todorović i Nikolom Radojičić.

Na četvrtom mjestu našla se ekipa OŠ “Braća Labudović” -  Đorđe Kešeljević, Marija Delibašić, Jovana Kešeljević, Andrijana Malović, sa mentorkom Milenom Vujović.

Žiri u sastavu Ivana Krsmanović, profesor fizike i Marko Pejović profesor matematike iz OŠ “Olga Golović” i predsjednica žirija Ljiljana Janičić iz OŠ “Ratko Žarić”, donijeli su ovu odluku.

Pobjednicma kviza uručene su skromne nagrade, a svi učesnici, mentori i škole koje su pomogle realizaciju projekta, dobili su diplome i zahvalnice.

Podršku ekipama dalo je oko 150 učenika iz sve četiri škole učesnice.

 “Kviz je realizovan u cilju promovisanja matematike i druženja učenika više nikšićkih osnovnih škola. Ovo je pilot novog projekta koji planiraju članovi ovog aktiva u narednom periodu”, kazali su organizatori.

Nakon kviza je otvorena samostalna izložba slika učenice petog razreda Ksenije Nikčević, koja se sastojala od 10 radova ulja na platnu, dva crteža i dva pastela. Njen mentor je profesorica Angelina Janjušević.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 17:38
  21.4.2019.

  Učenici VIII razreda OŠ “Luka Simonović”, sa svojim profesoricama Sandrom Đukanović i Nadom Orbović, obilježili su 21. april, Međunarodni dan kreativnosti i inovacija.

 • 12:56
  21.4.2019.

  Iako je prije skoro 10 godina Skupština opštine Nikšić donijela Odluku o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca, gdje između ostalog piše i da je “zabranjeno izvoditi pse na zelene površine koje su uređene kao cvijetnjaci ili travnjaci, dječija i sportska igrališta, kupališta, groblja i sl”, kao i da je “držalac kućnog ljubimca dužan ukloniti izmet svog kućnog ljubimca sa javnih površina”, nemoguće je ne primjetiti da se popriličan broj naših sugrađana toga ne pridržava.

 • 11:25
  21.4.2019.

  Blizu 6.000 metara kubnih drveta nezakonito je posječeno lani, što ukazuje daje riječ o značajnom problemu koji ugrožava održivo gazdovanje šumama u Crnoj Gori.

 • 10:04
  21.4.2019.

  U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, uz dobru vidljivost, a na dionicama duž klisura i usjeka mogući su sitniji odroni, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG).