Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
15:28
20.3.2019.

OŠ “Jagoš Kontić” pobjednik kviza iz matematike

Aktiv matematike OŠ “Milija Nikčević”, Ljiljana Vučič, Jasna Todorović i Nikola Radojičić, danas je organizovao kviz znanja iz tog predmeta.


Učešće su, pored domaćina, uzele još tri nikšićke osnovne škole - “Jagoš Kontić”, “Luka Simonović” i “Braća Labudović”.

Najbolja je bila ekipa škole “Jagoš Kontić” koju su činili učenici Katarina Šutović, Valentina Ognjenović, Stefan Cebalović, Andrijana Šutović sa mentorkama Anom Đurđić i Gordanom Janjušević.

Drugoplasirani su učenici Balša Milatović, Anđela Milović, Elena Joković, Andrea Mišović sa mentorkom Anom Perunović iz škole “Luka Simonović”, dok su treće mjesto osvojili učenici škole “Milija Nikčević” – Darko Lažetić, Nikola Mijušković, Stefan Šušić i Milica Tomić, sa mentorima Ljiljanom Vučić, Jasnom Todorović i Nikolom Radojičić.

Na četvrtom mjestu našla se ekipa OŠ “Braća Labudović” -  Đorđe Kešeljević, Marija Delibašić, Jovana Kešeljević, Andrijana Malović, sa mentorkom Milenom Vujović.

Žiri u sastavu Ivana Krsmanović, profesor fizike i Marko Pejović profesor matematike iz OŠ “Olga Golović” i predsjednica žirija Ljiljana Janičić iz OŠ “Ratko Žarić”, donijeli su ovu odluku.

Pobjednicma kviza uručene su skromne nagrade, a svi učesnici, mentori i škole koje su pomogle realizaciju projekta, dobili su diplome i zahvalnice.

Podršku ekipama dalo je oko 150 učenika iz sve četiri škole učesnice.

 “Kviz je realizovan u cilju promovisanja matematike i druženja učenika više nikšićkih osnovnih škola. Ovo je pilot novog projekta koji planiraju članovi ovog aktiva u narednom periodu”, kazali su organizatori.

Nakon kviza je otvorena samostalna izložba slika učenice petog razreda Ksenije Nikčević, koja se sastojala od 10 radova ulja na platnu, dva crteža i dva pastela. Njen mentor je profesorica Angelina Janjušević.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:44
  26.6.2019.

  Predstavnici Crvenog krsta (CK) iz Kičeva, iz Sjeverne Makedonije, posjetili su Nikšić, a studijska posjeta gradu pod Trebjesom je nagrada volonterima CK koji su radili na PHV projektu čiji je cilj regrutovanje novih volontera, aktivan pristup životu i pomaganje socijalno ugroženim grupama.

 • 13:07
  26.6.2019.

  Vlada Crne Gore stvorila je pretpostavke da se nastavi sa još intenzivnijom kontrolom crnogorskih vodotoka i njihovom zaštitom od slučajeva nelegalne eksploatacije riječnih nanosa.

 • 11:51
  26.6.2019.

  Nikšić će sredinom narednog mjeseca dobiti Narodnu kuhinju. U toku su radovi na rekonstrukciji objekta koji je Nevladinoj organizaciji „Izvor života“ za te potrebe ustupila opština Nikšić u narednih pet godina.

 • 10:24
  26.6.2019.

  Povodom 26. juna, Međunarodnog dana borbe protiv zloupotreba i krijumčarenja droge, NVO Medija tim organizuje tribinu "Šta roditelji moraju da znaju o drogi".