Autor: onogost.me
Foto: Ozon
15:00
16.8.2019.

Organizovana akcija čišćenja rešetki na Norinu

Elektroprivreda Crne Gore i Ekološki pokret  "Ozon“ realizovali su akciju uklanjanja otpada sa rešetki u Norinu, čiji je cilj ujedno bio i skretanje pažnje javnosti na potrebu zaštite nikšićkih rijeka i jezera od nekontrolisanog odlaganja otpada.


,,Današnjom akcijom željeli smo poslati poruku na potrebu odgovornog odnosa prema nikšićkim akumulacijama, koje su kao i svi vodni resursi nažalost često mjesto gdje nesavjesna lica odlažu otpad. Sem toga uklanjanjem otpada sa rešetki na Norinu poboljšaće se i protok vode, što je veoma važno za našu proizvodnju”, rekao je Dragan Čizmović, direktor HE ”Perućica”.

Aleksandar Perović, direktor "Ozona” kazao je da su ovom akcijom poslali poruku o potrebi uspostavljanja pravilnog sistema upravljanja otpadom i zaštite naših rijeka i jezera od zagađivanja različitim vrstama otpada.

,,Rešetke na Norinu su ogledalo odnosa prema vodama, ali i alarm da se konačno pokušamo osloboditi pogrešnih navika. Mislim da je problematika nekontrolisanog odlaganja otpada više kulturološki i sociološki problem, pa shodno tome moramo se izboriti za uslove života dostojnim vijeka u kojem živimo”, kazao je Perović.

Radnici EPCG su očistili i okolinu kanala, a akcija je realizovana u saradnji sa firmom "Planirar”.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 20:04
  20.2.2020.

  U znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, i večeras je u našem gradu održana litija, kojoj je prethodio moleban u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog.

 • 18:46
  20.2.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 16:54
  20.2.2020.

  Nova lična karta sadržaće čip i moći će da se koristi u elektronskoj trgovini, saopštila je Milanka Baković, generalna direktorica za građanska stanja i lične isprave u MUP-u, nakon današnje sjednice Vlade.

 • 15:57
  20.2.2020.

  U udesu koji se danas oko 15h dogodio kod Hotela Onogošt, lakše je povrijeđena Nikšićanka A. Š. (45).