Autor: onogost.me
Foto: privatna arhiva
15:27
30.11.2020.

Opština donira maske građanima

Danas je na platou ispred Opštine Nikšić lokalna uprava organizovala besplatnu podjelu prvog kontigenta zaštitnih maski za građane kao doprinos stabilizaciji složene epidemiološke situacije u gradu, kao i podsticanju građana na poštovanje mjera preporučenih od strane zdravstvene struke.


"Planirana je podjela 5.000 maski, a akcija će biti nastavljena i narednih dana. Pozivamo građane da, poštujući mjere, podrže našu akciju i da ukoliko neka porodica koja se nalazi u stanju socijalne potrebe nije u mogućnosti da obezbijedi zaštitne maske da se za iste može i u narednom periodu obratiti Sekretarijatu za socijalno staranje. Koristeći maske i poštujući sve zdravstvene preporuke, vjerujemo da će naši sugrađani prepoznati važnost trenutka i da će svojim odgovornim ponašanjem doprinijeti smirivanju aktuelne epidemiološke situacije", poručuju ioz opštinje. 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:39
  15.1.2021.

  Čak 60 odsto roditelja ograničava djeci medijske sadržaje, a njih 55 odsto ograničava i vrijeme koje dijete provodi uz TV i internet, pokazalo je istraživanje agencije Ipsos, urađeno za potrebe UNICEF-a.

 • 08:51
  15.1.2021.

  Policija je identifikovala 13 osoba u Nikšiću koje su u noći između 13. i 14. januara prekršile zdravstvene mjere – uprkos zabrani slavile doček Pravoslavne nove godine, napustivši objekte stanovanja nakon 22 sata, kazali su CdM-u iz policije.

 • 08:11
  15.1.2021.

  I pored toga što je Ministarstvo zdravlja najavilo isporuku prvih količina vakcina protiv virusa korona za kraj januara ili početak februara, Montefarm i domovi zdravlja nemaju laboratorijske zamrzivače za duboko zamrzavanje (hladni lanac), između 20 i 80 stepeni, za prihvat, čuvanje i distribuciju tog imunološkog lijeka, potvrđeno je Danu iz tih zdravstvenih ustanova.

 • 19:21
  14.1.2021.

  Ministarstvo spoljnih poslova Japana (MOFA) osnovalo je program razmjene mladih, kojim će biti obuhvaćeno 11 diplomaca i postdiplomaca sa Zapadnog Balkana.