Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
12:32
27.3.2020.

Opština donira Crvenom krstu 10.000 eura

U Nikšiću nije registrovan nijedan oboljeli od korona virusa, a pod nadzorom se trenutno nalazi 820 lica, od čega je 590 došlo iz inostranstva konstatovano je na sjednici Opštinskog operativnog tima za zarazne bolesti, na kojoj je analizirana trenutna epidemiološka i socijalna situacija u našem gradu


U saopštenu sa ove sjednice istaknuto je da su svi navedeni slučajevi u samoizolaciji, a da ih Centar bezbjednosti Nikšić i druge službe obilaze i kontrolišu da li se poštuju predočene mjere, dok se protiv svih koji krše pokreću krivične prijave.

"Sve zdravstvene ustanove na teritoriji naše opštine u potpunosti su spremne za prijem eventualnih zaraženih, a primjetno je da su znanto manje gužve u ovim ustanovama. Takođe, Centar bezbjednosti pokriva sve ulaske u grad i vrši rigoroznu kontrolu, kako bi se poštovale mjere o zabrani međugradskog saobraćaja, dok pripadnici granične policije komntrolišu povratak naših građana u zemlju odakle bivaju direktno sprovedeni u karantin", kaže se u saopšenju.

Navodi se i da lokalne komunalne službe i Vojska Crne Gore vrše svakodnevno pranje i dezinfekciju gradskih ulica, a Komunalna policija sprovodi nadzor nad poštovanjem mjera zabrane kretanja i okupljanja u gradskim parkovima i izletištima.

"Na sastanku je bilo riječi i o socijalnoj situaciji u Nikšiću i zaključeno je, između ostalog, da su objekti za prodaju hrane dobro snabdjeveni. Međutim, veliki je broj lica kojima je potrebna pomoć u osnovnim životnim namirnicama, kako licima koja su u stanju stalne socijalne potrebe, tako i licima koja zbog mjera preduzetih od Nacionalnog koordinacionog tijela trenutno nemaju zaposlenje. U tu svrhu, pored paketa koje je obezbijedio Crveni krst, jednokratne pomoći penzionerima koje je obezbijedila Vlada Crne Gore, paketa za pripadnike Romske populacije, Opština Nikšić će Crvenom krstu uplatiti iznos od 10.000 eura, za kupovinu osnovnih životnih namirnica za najugroženije porodice iz našeg grada", kaže se u nastavku.

Distribucija ovih paketa biće kordinirana između lokalne uprave, Crvenog krsta i Centra za socijalni rad. "Još jednom su iz Opštinskog operativnog tima za zarazne bolesti apelovali na građane da se pridržavaju svih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela, kao i Opštinskog tima, jer samo ćemo tako uspjeti da očuvamo stabilnu epidemiološku situaciju u našem gradu", zaključuje se u saopštenju.

Ostale vijesti iz kategorije