Autor: onogost.me
Foto: gov.me/B.Ćupić
07:56
29.5.2020.

Okupljanja do 200 ljudi, otvaraju se vrtići...

Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT), na predlog Instituta za javno zdravlje, donijelo je odluke da svim vrstama okupljanja, na otvorenom i u zatvorenom prostoru, na javnim mjestima, uključujući i svadbena veselja, sahrane, može da prisustvuje do 200 ljudi. Sportskim takmičenjima i turnirima, na otvorenom i u zatvorenom sportskom objektu, takođe može da prisustvuje do 200 gledalaca/navijača.


"Obavezno je poštovanje mjera fizičke distance od najmanje dva metra. Na sportskim takmičenjima obavezna je dezinfekcija rekvizita za treninge, takmičenja i turnire i predmeta koje sportisti zajedničko koriste", navode iz NKT.

Od ponedjeljka se dozvoljava se rad disko klubova/barova i noćnih klubova/barova, kao i dječjih igraonica u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravlje kao i rad bioskopa, pozorišta i dječjih vrtića.

Saobraćajne dozvole, kao i dozvole za stalni i privremeni boravak i rad stranaca, kojima je rok važenja istekao, smatraju se važećim do 1. jula 2020, odlučeno je na sjednici NKT, kojom je predsjedavao Milutin Simović.

Na istoj sjednici donijeta je odluka da se od 1. juna u Crnu Goru dozvoljava ulazak strancima iz određenih zemalja, i to bez karantina i samoizolacije.

 

izvor: RTCG

Ostale vijesti iz kategorije