Autor: onogost.me
Foto: gov.me/B. Čupić
08:25
1.6.2020.

Okupljanja do 200 ljudi, dozvoljene svadbe i sahrane, otvaraju se bioskopi, pozorišta...

Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT), na predlog Instituta za javno zdravlje, donijelo je odluke da od danas svim vrstama okupljanja, na otvorenom i u zatvorenom prostoru, na javnim mjestima, uključujući i svadbena veselja, sahrane, može da prisustvuje do 200 ljudi.


Sportskim takmičenjima i turnirima, na otvorenom i u zatvorenom sportskom objektu, takođe može da prisustvuje do 200 gledalaca/navijača.

"Obavezno je poštovanje mjera fizičke distance od najmanje dva metra. Na sportskim takmičenjima obavezna je dezinfekcija rekvizita za treninge, takmičenja i turnire i predmeta koje sportisti zajedničko koriste", navode iz NKT.

Od danas se dozvoljava rad disko klubova/barova i noćnih klubova/barova, kao i dječjih igraonica u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravlje kao i rad bioskopa, pozorišta. 

Dozvoljen je i rad vrtića, ali ipak oni će biti otvoreni tek od četvrtka 4. juna, dok danas vrata otvaraju privatne predškolske ustanove.

"Privatne predškolske ustanove mogu početi sa radom od ponedjeljka, 1. juna, ukoliko su ispunile sve uslove i preporuke Instituta za javno zdravlje", saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Od danas rade i šalteri MUP-a.

"Područne jedinice i filijale za građanska stanja i lične isprave u Ministarstvu unutrašnjih poslova počeće sa radom u ponedjeljak, 1. juna, po ustaljenom radnom vremenu", saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Saobraćajne dozvole kao i dozvole za stalni i privremeni boravak i rad stranaca, kojima je rok važenja istekao, važiće do 1. jula ove godine.

Ostale vijesti iz kategorije