Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
15:02
12.7.2019.

Oduzeto oružje i materijal za miniranje

U nizu pretresa koje je obavila nikšićka policija zaplijenjeni su pištolj, više pušaka i minskoeksplozivna sredstva, a podnijeta je i krivična prijava protiv V.B.


U automobilu kojim je upravljao V.B.(37) pronađen je pištolj Glok s okvirom u kome se nalazilo 16 metaka, kao i još jedan okvir s 12 komada municije, saopšteno je iz policije. 

U saopštenju je istaknuto da je detaljnim pregledom otkrivena metalna cijev ispod sjedišta suvozača, a iza sjekira.

O ovom događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Nikšiću, a protiv V.B. je podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", poručili su iz policije.

U odvojenoj akciji, policija je u stanu i prostorijama koje koristi D.Č. (69) pronašla lovački karabin M-48, lovačku pušku marke „Hamerles“ kalibra 16 mm, 28 komada puščanih metaka nepoznatog kalibra, električnu kapislu, bajonet i okvir od pištolja.

"Postupajući po operativnim informacijama i shodno prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu policijski službenici su izvršili i pretres prostorija koje koristi B.Z. (43) iz Nikšića. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli: 35 usporivača za miniranje, 24 komada DK kapisle, tri svežnja sporogorećeg štapina, minerska kliješta, dva noža na rasklapanje i minersku torbicu. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac", saopšteno je iz policije.

 

loading...

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:02
  19.10.2019.

  Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja nastavlja sa organizovanjem akcija čišćenja vodotoka od raznih vrsta otpada koji na obale i u korita rijeka bacaju nesavjesni pojedinci.

 • 11:09
  19.10.2019.

  Trudnice koje nemaju stalni radni odnos neće imati zakonsku zaštitu u slučaju da zbog održavanja trudnoće budu morale da otvore bolovanje. To proizilazi iz odredaba nacrta novog zakona o radu, po kojima poslodavac nije u obavezi da trudnici produži ugovor o radu na određeno vrijeme ukoliko istekne tokom trudničkog bolovanja, piše Dan.

 • 09:12
  19.10.2019.

  U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG) i vozačima savjetovali opreznu vožnju, prilagođenu vremenskim i saobraćajnim uslovima.

 • 08:18
  19.10.2019.

  Sportski vikend u Nikšiću proteći će u znaku fudbala, košarke i džudoa.