Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
10:32
15.5.2021.

Od početka godine zbog porodičnog nasilja osuđeno 26 osoba

Od početka godine u Osnovnom sudu u Podgorici donijete su 24 presude zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici, kojima je 26 osoba proglašeno krivim i osuđeno.


Kako su Vikend novinama saopštili iz tog suda, izrečeno je u kazni zatvora, deset uslovnih osuda, dvije kazne rada u javnom interesu i jedna kazna zatvora koja se izvršava u prostorijama za stanovanje.

“Navedenim presudama izrečeno je pet mjera bezbjednosti zabrane približavanja, jedna mjera bezbjednosti udaljenje iz stana ili drugog prostora za stanovanje i jedna mjera obavezno liječenje alkoholičara. U jednom predmetu donijeto je rješenje kojim je izrečena mjera bezbjednosti obavezno psihijatrijsko liječenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi”, saopšteno je iz Osnovnog suda u Podgorici.

Prošle godine u ovom sudu od ukupno 66 predmeta, završeno je 45, u kojima je krivim oglašeno 45 osoba, dok je u 2019. bilo formirano 77 predmeta u kojima je izrečeno ukupno 12 godina, devet mjeseci i 29 dana kazne zatvora.

U 2020. godini, od ukupno 66 predmeta, pred prvostepenim sudom završeno je 45, u kojima je krivim oglašeno 45 lica, i to na način što su 22 lica osuđena na kaznu zatvora u ukupnom trajanju od sedam godina, devet mjeseci i 14 dana, 21 licu je izrečena uslovna osuda, jednom licu kazna rada u javnom interesu i zabrana približavanja, jednom licu mjera bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog liječenja u zdravstvenoj ustanovi, dok je u jednom predmetu donijeta oslobađajuća presuda.

U 2019. godini, pred ovim sudom je bilo u toku 77 predmeta, pri čemu je krivim oglašeno 71 lice, i to na način što su 23 lica osuđena kaznom zatvora u ukupnom trajanju od 12 godina, devet mjeseci i 29 dana, pet lica na kaznu rada u javnom interesu, jedno lice na novčanu kaznu, dok je 37 lica dobilo uslovnu osudu, a jednom licu je izrečena mjera bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog liječenja na slobodi.

 

Izvor: Vikend novine

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:56
  25.6.2021.

  Vlada Crne Gore, kako je i obećao u predizbornoj kampanji, pomoći obnovu Sabornog Hrama Svetog Vasilija Ostroškog i platoa ispred hrama, kazao je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić prilikom posjete episkopskoj rezidenciji u Nikšiću novoizabranog episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija.

 • 07:59
  25.6.2021.

  Vlada je donijela odluku o broju studenata za upis u prvu godinu osnovnih studija na Univerzitetu Crne Gore za studijsku 2021/2022. godinu koji se finansiraju iz Budžeta Crne Gore i data  saglasnost na Konkurs za upis u prvu godinu osnovnih studija za narednu studijsku godinu kojim je predviđen upis 3.331 studenta, odnosno 232 studenta manje u odnosu na prethodnu godinu kada je predložen upis 3.563 studenta.

 • 20:34
  24.6.2021.

  Možda ti djeluje kao mali doprinos, ali udruženom akcijom, kroz kampanju „Amo da čistimo“ pokazaćemo da je čista priroda uvijek u modi i u srcu svih onih koji, kao i Nikšićko Pivo, znaju šta su neprolazne vrijednosti. 

 • 18:47
  24.6.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.