Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
13:25
17.4.2021.

TO, NVO i volonteri čistili Trebjesu

Turistička organizacija (TO) Nikšić u saradnji sa NVU „Putevima predaka“ juče je organizovala akciju čišćenja Trebjese.


Kako je kazao direktor lokalne TO, Boris Muratović, mi oduvijek pričamo o turističkim potencijalima i prirodnim ljepotama našeg grada, ali pritom zapostavljamo to što mi kao građani Nikšića utičemo na to da ta priroda ne izgleda tako lijepo kao što bi trebala da izgleda.

I u narednom periodu, kako je rekao, TO biće pokretač sličnih aktivnosti.

“Mi smo ove ekološke akcije i pošumljavanje stavili u svoj Program rada za 2021. godinu koji je usvojen u decembru prethodne godine i da smo čekali da se situacija sa koronom malo stabilizuje, da bi krenuli u realizaciju te ideje. Sada ćemo imati svake nedjelje jednu sličnu akciju u organizaciji TO Nikšić. Idemo lokalitet po lokalitet, čak ćemo na našem Instagram profilu praviti ankete da vidimo šta bi ljudi voljeli da se očisti u našem gradu”, kazao je Muratović.

Akciji su se odazvale NVO "Društvo mladih ekologa", volonteri "Alfa centra", Mladi tim volontera, Ecopatriotizam i Uprava za sport i mlade- Omladinski klub Nikšić, ali i brojni građani Nikšića.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:49
  16.5.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 11:18
  16.5.2021.

  Institut sporazumnog priznanja krivice svake godine sve je zastupljeniji u rješavanjima krivičnih predmeta u Crnoj Gori. Od početka njegove primjene, svake godine znatno raste broj predmeta koji se završe bez suđenja, u kancelarijama tužilaštva, a rastu i iznosi koji se naplate od okrivljenih.

 • 09:13
  16.5.2021.

  Alimentacioni fond u Crnoj Gori konačno bi mogao da zaživi početkom naredne godine, jer je ekspertska grupa uradila Nacrt zakona o privremenom izdržavanju djece i poslala ga Ženskom klubu u Skupštini, najavila je za Pobjedu kopredsjednica tog skupštinskog tijela Branka Bošnjak.

 • 19:18
  15.5.2021.

  U Crnoj Gori sjutra će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali i uslovima za ponegdje kratkotrajnu kišu.