Autor: Marija Vujovic
Foto: onogost.me
11:21
27.6.2020.

NVO SANA uručila priznanja za doprinos borbi protiv koronavirusa

Malim znakom pažnje i svečanošću u Nikšićkom pozorištu, Nevladina organizacija SANA, uz finansijsku pomoć mladih dijaspore, sinoć je odlučila da se zahvali svima onima koji su se prethodnih mjeseci uspješno borili sa prvim talasom virusa Covid-19.


Odluku o tome ko treba dobiti zahvalnicu i plaketu donijeli su naši mladi ljudi iz dijaspore, NVO SANA i sugrađani kroz anketu.

Gordana Sarić ispred organizatora zahvalila se svima koji su prethodnih mjeseci dali doprinos borbi protiv pandemije.

“Svi vi žrtvovali ste i izlagali riziku sebe i vaše najbliže, neki od vas mjesecima su bili odvojeni od porodice. Pomogli ste mnoge, obilizali mnoga mjesta i gradove, stizali na najudaljenija mjesta, liječili bolesne i neki o svemu tome pisali i izvještavali javnost, ne strahujući da bas vi budete jedni od zarazenih. U ime organizatora ove večeri i cijelog Nikšića, a i cijele Crne Gore, hvala vam na tome”, navela je ona.

Nataša Barović, predsjednica pomenute NVO, kazala je da su malim znakom pažnje odlučili da se zahvale zaslužnim ljudima koji su bili na prvoj liniji tokom koronavirusa.

“Počašćeni smo što smo bili u mogućnosti da se zahvalimo svim ljudima koji su bili na prvoj liniji, ne štedeći sebe i svoje vrijeme, da sačuvaju ljudske živote”, kazala je ona.

Istaknuti humanista i ljekar Radovan Mijanović, koji je uručivao nagrade, takođe se zahvalio prisutnima.

“Hvala vam što ste mi dali priliku da večeras budem s  vama. Jedan grčki filozof je rekao “kad se nađem među ljudima koji su spremni da pomognu onome kojem je pomoć potrebna, ja se osjećam kao među bogovima". Večeras je moje mjesto među vama i osjećam se kao da sam među bogovima”, istakao je on.

Priznanja su dobili nikšićki novinari, Heroji iz komšiluka, Volonteri Crne Gore, Centar za romske inicijative, Defendologija centar, najstariji volonter Dragan Nikolić i najmlađa volonterka Iva Maraš, zatim NVO Alfa centar, Centar za socijalni rad, Narodna kuhinja, Opšta Bolnica Nikšić, Centar bezbjednosti Nikšić, Služba zaštite i spasavanja, Opština Nikšić i više firmi grada.

Veče je svojim glasom i muzikom uljepšala Alma Hodžić.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:49
  16.5.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 11:18
  16.5.2021.

  Institut sporazumnog priznanja krivice svake godine sve je zastupljeniji u rješavanjima krivičnih predmeta u Crnoj Gori. Od početka njegove primjene, svake godine znatno raste broj predmeta koji se završe bez suđenja, u kancelarijama tužilaštva, a rastu i iznosi koji se naplate od okrivljenih.

 • 09:13
  16.5.2021.

  Alimentacioni fond u Crnoj Gori konačno bi mogao da zaživi početkom naredne godine, jer je ekspertska grupa uradila Nacrt zakona o privremenom izdržavanju djece i poslala ga Ženskom klubu u Skupštini, najavila je za Pobjedu kopredsjednica tog skupštinskog tijela Branka Bošnjak.

 • 19:18
  15.5.2021.

  U Crnoj Gori sjutra će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali i uslovima za ponegdje kratkotrajnu kišu.