Autor: onogost.me
Foto: ALFA Centar
11:22
14.12.2019.

NVO Izvor života: Nagrada ALFA Centra najdraža

Nevladina organizacija Izvor života jedna je od dobitnika ovogodišnje Nagrade za volonterizam, koju je dodijelio ALFA Centar.


Iako su dobitnici velikog broja nagrada, kako je ispred NVO Izvor života kazala Konstantina Maraš, ta priznanja su samo podstrek da se bore i dalje i istraju u svojim borbama.

Ipak, kako je istakla, ova nagrada je posebna.

"Najdraža je nagrada ALFA Centra jer dolazi od fondacije koju je osnovao naš Šime koji mi je bio vjetar u leđa kada sam ja počinjala da se bavim humanitarnim radom", iskrena je ona.

Kako je podsjetila Maraš, NVO Izvor života osnovana je 2017. godine, a do sada su imali čak 100 akcija.

"Nas je pet u organizaciji i nije nam ni teško ni naporno da postignemo sve ono što želimo. Trenutno radimo na izgradnji kuće porodici Radulović. To bi trebalo da bude ubrzo završeno i Viktor će konačno sa braćom useliti u novu kuću u kojoj neće biti straha za njegovo zdravlje", najavila je Maraš.

U sličnom tempu nastavljaju i dalje.

"I prije osnivanja NVO imali smo akciju podjele novogodišnjih paketića, tako da već petu godinu nastavljamo sa tim. Pripremamo akciju u kojoj će članovi i neki od korisnika naše kuhinje donirati krv. Planiramo da adaptiramo još četiri kuće i to se mora što prije uraditi", zaključila je Maraš.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:02
  21.1.2020.

  U južnim i centralnim predjelima Crne Gore, jutros se saobraća u povoljnim uslovima, a na sjeveru ima poledice, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG).

 • 09:00
  21.1.2020.

  U Crnoj Gori reciklira se svega jedan odsto plastičnog otpada što zahtijeva akciju u pogledu infrastrukture za prikupljanje i recikliranje, a procjenjuje se da se godišnje oko četiri kilograma po osobi odlaže u prirodi, kazao je projekat menadžer Regionalnog centra za održivu proizvodnju i potrošnju Ujedinjenih nacija Pedro Fernandez.

 • 08:41
  21.1.2020.

  U Igračkoteci i Razvojnom centru večeras u 18h uslijediće nova kreativna radionica pod nazivom "Prstenčići za salvete".

 • 08:25
  21.1.2020.

  Podaci sa automatskih stanica za praćenje kvaliteta vazduha u okviru Državne mreže, pokazuju da je juče u južnom regionu kvalitet vazduha bio veoma dobar i da nije bilo prekoračenja graničnih vrijednosti ni jednog polutanta. U centralnom i sjevernom regionu koncentracije PM10 čestica su varirale tokom jučerašnjeg dana.