Autor: onogost.me
Foto: ALFA Centar
11:22
14.12.2019.

NVO Izvor života: Nagrada ALFA Centra najdraža

Nevladina organizacija Izvor života jedna je od dobitnika ovogodišnje Nagrade za volonterizam, koju je dodijelio ALFA Centar.


Iako su dobitnici velikog broja nagrada, kako je ispred NVO Izvor života kazala Konstantina Maraš, ta priznanja su samo podstrek da se bore i dalje i istraju u svojim borbama.

Ipak, kako je istakla, ova nagrada je posebna.

"Najdraža je nagrada ALFA Centra jer dolazi od fondacije koju je osnovao naš Šime koji mi je bio vjetar u leđa kada sam ja počinjala da se bavim humanitarnim radom", iskrena je ona.

Kako je podsjetila Maraš, NVO Izvor života osnovana je 2017. godine, a do sada su imali čak 100 akcija.

"Nas je pet u organizaciji i nije nam ni teško ni naporno da postignemo sve ono što želimo. Trenutno radimo na izgradnji kuće porodici Radulović. To bi trebalo da bude ubrzo završeno i Viktor će konačno sa braćom useliti u novu kuću u kojoj neće biti straha za njegovo zdravlje", najavila je Maraš.

U sličnom tempu nastavljaju i dalje.

"I prije osnivanja NVO imali smo akciju podjele novogodišnjih paketića, tako da već petu godinu nastavljamo sa tim. Pripremamo akciju u kojoj će članovi i neki od korisnika naše kuhinje donirati krv. Planiramo da adaptiramo još četiri kuće i to se mora što prije uraditi", zaključila je Maraš.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:20
  15.8.2020.

  Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) oformilo je uoči parlamentarnih i lokalnih izbora kol centar sa jedinstvenim brojem 19820, putem kojeg će građani moći da dobiju informaciju o tome jesu li upisani u birački spisak i gdje mogu ostvariti svoje biračko pravo.

 • 12:14
  15.8.2020.

   

  Prosvjetna zajednica Crne Gore obratila se premijeru Dušku Markoviću pismom u kojem navode da smatraju opravdanim zahtjev Udruženja Roditelji za obezbjeđivanjem besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola.

 • 11:13
  15.8.2020.

  Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD), poboljšalo je uslove stanovanja i života u Đačkom internatu u Šavniku, što predstavlja nastavak brige Vlade o mladima i njihovom školovanju.

 • 09:18
  15.8.2020.

  U većem dijelu Crne Gore povoljni su uslovi za saobraćaj, a u sjevernim kotlinama i duž riječnih kotlina vidljivost je smanjena zbog magle.