Autor: onogost.me
Foto: Screenshot
16:01
13.3.2018.

Nikšićki vatrogasci traže pristojne uslove za rad

Loše vremenske prilike aktivirale su stari problem u nikšićkoj Vatrogasnoj jedinici.


Nikšićki vatrogasci uputili su apel nadležnim organima da hitno reaguju i omoguće im, kako su kazali Televiziji Crne Gore, elementarne uslove za boravak i rad u službenim prostorijama.

Sinoć se, zbog dotrajalog krova koji prokišnjava, u jednoj od prostorija obrušio dio plafona i dio fasade.

Vatrogasci se žale na nehigijenu i manjak kvalitetne opreme za rad. Oni već godinama bezuspješno ukazuju na pomenute probleme i poručuju da je njihovom strpljenju došao kraj.

"Najbitnije je da se urade osnovni uslovi, kao kod svakog čovjeka i u svojoj kući, higijena. Vatrogasci kad dođu sa požara da operu ruke, da imaju da odmore pasivno, da sjednu jer sada nemamo gdje, soba je pretrpana pacovima, miševima, bubama. Mi to kad ujutru odemo kući sve nosimo svojim porodicama, možemo da fasujemo bolest, žuticu kući. Nadležni se ne okreću na nas, kao da ne postojimo", kazao je Dragan Nikolić, vatrogasac spasilac.

Gardašević: Znamo da uslovi nijesu idealni, za četiri godine u opremu uloženo oko 120 hiljada

Komandant Službe zaštite i spasavanja Veselin Gardašević saglasan je sa vatrlogascima da uslovi nijesu baš najbolji, ali i naglašava da je za prethodne četiri godine urađeno mnogo.

„Za nekih četiri godine dosta stvari je odrađeno po pitanju nabavke lične opreme i sredstava i bilo čega.  Preko nekih projekata bukvalno sad imamo i nabavku TETRA sistema veze i nabavku čizama profesionalnih za vatrogasce, tako da je to neka vrijednost bila u proteklih četiri godine od 115 do 120.000 eura. Znači, išlo se na to da se srede i adaptiraju prostorije i ovaj objekat koji je star stotinu godina, jednostavno to je objekat koje ruina godinama, tako da smo napravili dogovor da se taj dio objekta sanira bez nekog posebnog ulaganja jer opština razmatra da u nekoj budućnost i napravi neki kvalitetniji dom za ovu službu“, navodi Gardašević apelujući vatrogascima za još malo strpljenja i spremnosti na dogovor sa njim i nadležnima kako bi se prostorije sanirale.

  onogost.me, rtcg

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:22
  19.9.2018.

  Najava XVI godišnje naučne konferencije, koju organizuje Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, našla se na listi najprestižnijih svjetskih događaja sportske nauke u 2019. godini na sajtu Internacionalnog savjeta za sportske nauke i fizičko vaspitanje ICSSPE (International Council of Sport Science and Physical Education).

 • 13:33
  19.9.2018.

  Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić danas je u Nikšiću obišao hraniteljsku porodicu Rajke Dimitrijević, koja trenutno brine o dvoje djece bez roditeljskog staranja, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

 • 12:14
  19.9.2018.

  Ova zgrada koju će useliti njeni stanari još jedan je dokaz brige o ovoj kategoriji stanovništva i nastavićemo i dalje da radimo na poboljšanju života penzionerske populacije, ne samo u ovoj opštini, već u cijeloj Crnoj Gori i trudićemo se da nam njihova dobrobit bude osnov za pronalaženje modela brige o njima, kazao je Kemal Purišić tokom današnjeg uručivanja ključeva penzionerima za 75 stanova u novoizgrađenoj zgradi u Rudom Polju.

 • 09:31
  19.9.2018.

  Poštovani čitaoci i prijatelji portala Onogošt, sa velikim zadovoljstvom vas obavještavamo da od danas sadržaje na stranicama našeg portala možete pratiti u redizajniranom izdanju.