Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
18:23
29.7.2021.

Nikšićki vatrogasci peti dan gase požare: Građani da se uzdrže od paljenja vatre

Pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice Nikšić već danima gase požare na teritoriji opštine, uspješno spašavaju građane i njihovu imovinu, ali i upozoravaju da je situacija alarmantna pa mole građane da se uzdrže od paljenja vatre na otvorenom i da im svojim djelovanjem pomognu da sve aktivne požare uspješno ugase.


"Već peti dan danonoćno gasimo šumske požare i pokušavamo da stavimo pod kontrolu požare u Nudolu, Bijelim Poljanama, Smrduši,Banjanima...U akcijama nam svakodnevno pomaže avio-helihopterska jedinica, kao i kolege iz Herceg Novog, Cetinja, Perasta,Trebinja i Lastve trebinjske", kazao je v.d. komandira nikšićke Službe i spašavanja, Slavko Tadić.

Osim ovih velikih, dnevno imaju i po petnaestak požara po prigradskim naseljima.

"Danas je bila zahtjevna akcija u tunelu Budoš gdje je došlo do potpunog zapaljenja vozila tokom vožnje. Putnici i automobili u tunelu su uspješno evakuisani, a požar na automobilu ugašen. Zbog nepovoljnih vremenskih uslova za nastajanje novih požara, kao i vremenske prognoze za narednih 15-tak dana, apelujemo na sugrađane da dodatno obrate pažnju i samim tim pomognu svojim vatrogascima-spasiocima da se izbore sa trenutnom situacijom, koja je već sada alarmantna", apelovao je Tadić.

 

Izvor: vijesti.me

Ostale vijesti iz kategorije

 • 21:52
  23.9.2021.

  Pionirska reprezentacija Crne Gore savladala je vršnjake iz Republike Irske rezultatom 1:0 u drugom prijateljskom meču koji je danas odigran u Podgorici.

 • 20:49
  23.9.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 19:05
  23.9.2021.

  Neko po svijetu putuje stopom, biciklom, motorima ili automobilima, međutim grupa od devet turisita iz Njemačke i Austrije juče je u Nikšić sletjela svojim ultralakim letjelicama. Na proputovanju su kroz Evropu, a zadržaće se na aerodromu na Kapinom polju još danas, da obiđu ljepote naše zemlje, a onda opet u avanturu evropskim nebom.

 • 12:08
  23.9.2021.

  Ministarstvo zdravlja, Klinički centar Crne Gore i Institut za javno zdravlje organizovaće sjutra u devet sati u Institutu za javno zdravlje, redovnu konferenciju za medije na kojoj će biti analizirana trenutna epidemiološka situacija u zemlji, izazvana pandemijom virusa COVID-19 i predstavljene nove epidemiološke mjere.