Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
14:21
23.1.2021.

Nikšićki političari na humanitarnoj utakmici za Nataliju sakupili 1.471 euro

U organizaciji NVO Alfa centar, a uz podršku Sportskog centra “Nikšić”, danas je održana humanitarna futsal utakmica “Srcem za Nataliju”. Učešće u meču podrške za djevojčicu Nataliju Ljumović uzeli su predstavnici opštinskih odbora političkih partija u našem gradu.


Ukupno je sakupljeno 1.471 euro, a novac su donirali učesnici fudbalske utakmice-predstavnici političkih partija.

Kako je istakla Marina Došen iz Alfa centra, iskoristili su raspoloženje političkih partija da učestvuju u ovoj akciji, te na taj način upute pomoć najmlađoj korisnici Fondacije “Budi human”.

“Politički partije su pored učešća u utakmici donirale novac, a sva suma novca će otići za liječenje Natalije Ljumović. Empatija i solidarnost će izbrisati sve političke razlike koje postoje između političkih subjekata koji su uzeli učešće u ovoj akciji. Pozvala bih i sve građane da učestvuju u pružanju pomoći prosto uljepšavanju Natalijinog djetinjstva na način da pošalju sms sa sadržajem 35 na broj 14543” rekla je Došen.

Gojko Ljumović pojasnio je da njegova kćerka Natalija, kao posljedica nedostatka kiseonika na rođenju, ne može guta i da nema moć govora.

“Natalija za jelo koristi sondu koja se često mijenja, a u poslednje vrijeme upravo sonda predstavlja veliki problem, jer je čupa iz nosa. Vjerovatno ima i bolove, ali to ne može da nam kaže. Iz iskustva i savjeta određenih ljekara došli smo do saznjanja da postoji lijek iz Makedonije koji njoj može dosta da pomogne. Prije nekoliko mjeseci smo krenuli sa tom terapijom, međutim, kako je cijena visoka, bili smo prinuđeni da zatražimo pomoć od dobrih ljudi iz naše države. Krenuli smo sa tim prije nekih deset dana, a na neki način Fondacija “Budi human” je začetnik svega ovoga” kazao je Ljumović.

Prema njegovim riječima do sada je prikupljeno oko 54 procenta neophodnih sredstava za godišnju terapiju. Za Natalijino liječenje potrebno je prikupiti 37.400 eura, a donacije je moguće uplatiti preko sms poruke upisom broja 35 na 14543, kao i uplatama na žiro račun 520-41930-94, ili na devizni račun 520042000001515152, IBAN: ME25520042000001515152.

Ostale vijesti iz kategorije