Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
14:35
13.12.2017.

Nikšićanka pokrenula humanitarnu akciju „Plati osmijehom“

Stižu praznici, dani veselja i darivanja, vrijeme kada makar malo zaboravimo na teške dane za nama. Ljudi razmišljaju gdje i kako provesti praznike, međutim, ima onih kojima ni ti dani ne odagnaju razne i nemale brige. 


Neko će i ovih dana sastavljati jedva kraj sa krajem, boriti se sa teškom bolešću, brinuti o svojoj djeci sa smetnjama u razvoju, uz nadu da će biti bolje. Upravo na takve ljude mislila je Nikšićanka Goradana Kovačević kada nam se obratila nedavno sa idejom da preko našeg portala pokrene neobičnu humanu akciju pod nazivom „Pay with smile“ ili „Plati osmijehom“.

Naime, Gordana je po struci fizioterapeutkinja, a sugrađanima je poznata više po tome što se bavi japanskim iscrtavanjem obrva - manuelnom tehnikom koja je postala veoma popularna i kod nas zbog prirodnog izgleda koji pruža. 

Tako je odlučila da u susret novogodišnjim i božićnim praznicima svojim sugrađankama, koje zbog životnih briga nemaju vremena da se dotjeruju i makar na tren zaborave na svakodnevicu, pokloni tretman iscrtavanja obrva ne bi li, kako nam je kazala, podstakla slične akcije kod kolega iz drugih branši.

„Zaista postoji mnogo žena koje su zapravo prave heroine. Svakog dana se bore za svoju oboljelu djecu, ili se bore sa sopstvenim teškom bolestima. Najmanje što se može učiniti za njih je omogućiti im da makar, kad je to uljepšavanje u pitanju, ne moraju da brinu kad će i koliko platiti, treba samo da dođu i plate osmjehom. Takođe, treba svi da se udružimo i omogućimo, makar s vremena na vrijeme, da tim damama pokažemo da nijesu same", kaže Gordana. 

Ona dodaje da će se akcija odnositi prije svega za sve one žene koje su majke djeci sa smetnjama u razvoju, kao i onima kojima su dlake opale usljed liječenja hemoterapijom. 

„Poziv svim damama da se ne ustručavaju, neka dođu. Takođe, poziv svim kolegama koji se bave sličnim poslovima da se pridruže akciji. To može biti šminkanje, frizura, pedikir, ima načina, samo ako ima volje“, zaključuje Gordana. 

Za one pripadnice nježnijeg pola koje odluče da prihvate Gordanin poziv, to mogu uraditi na broj telefona 069/635-637.

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

 • 09:33
  23.10.2018.

  U Crnoj Gori jutros se saobraća uglavnom po suvim putevima a izuzetak su neke dionice na sjeveru, gdje ima slabe kiše, zbog čega se savjetuje oprezna vožnja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG).

 • 08:15
  23.10.2018.

  Velika količina otpada kod kanala u Kličevu, u blizini prvog tunela kroz koji prolazi voz za Podgoricu, slika je koju je čitalac našeg portala zabilježio svojom kamerom prethodnih dana.

 • 07:35
  23.10.2018.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom danas će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 19:24
  22.10.2018.

  Vožnja u alkoholisanom stanju sve je učestalija na crnogorskim drumovima. U prilog govore i podaci da je za tri mjeseca tokom ljetnje turističke sezone policija procesuirala 3.809 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola.