Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
19:22
22.10.2021.

Nikšićaninu pritvor do 30 dana

U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici saslušan je Nikšićanin Mitar Knežević, koji je osumnjičen da je učestvovao u oružanoj pljački u Nikšiću, u kojoj je ubijen radnik obezbjeđenja Ljubiša Mrdak. 


Njemu je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana, saopštio je Portalu RTCG njegov advokat Ivan Šljukić. 

Šljukic je kazao da je njegov branjenik negiro bilo kakvu povezanost s događem u Nikšiću, prenosi Portal rtcg.me.

Kneževiću se, prema riječima advokata, na teret ne stavlja nijedna radnja iz oružane pljačke, već navodna krađa vozila, koje je bilo sredstvo krivičnog djela, i to znatno ranije.

Juče je u Bileći zbog sumnje da je učestvovao u pljački uhapšen i Stojan Albijanić. On je, kako javlja ATV, danas pušten na slobodu jer Tužilaštvo Crne Gore nije tražilo određenje pritvora.

Nakon što su izvršili oružanu pljačku ispred nove Pošte, navodno četvorica pljačkaša, džipom BIH zaputila su se u nepoznatom pravcu.

Iz Uprave policije je dva sata nakon pljačke saopšteno da je u mjestu Grebice pronađeno zapaljeno vozilo za koje se sumnja da je korišćeno u izvršenju ovog krivičnog djela.

U oružanoj pljački ranjen je pedesetogodišnji Ljubiša Mrdak, koji je kasnije podlegao povredama.

 

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:51
  29.11.2021.

  Savjet Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšićka donirao je Osnovnoj školi „Dušan Bojović“ savremeni projektor.

 • 14:31
  29.11.2021.

  Zato 29. novembar 1943. godine je dan za poštovanje i sjećanje na zajedničku borbu, pobjedu i slobodu, za zemlju zalivenu krvlju hiljade boraca koji su se borili za svoje i narodne ideale pod Titovim i KPJ rukovodstvom, kazao je predsjednik Centralnog komiteta partije, Radislav Stanišić prilikom obilaska spomenika u Straševini.

 • 13:51
  29.11.2021.

  Danas je u 86. godini života preminuo Mirko Toša Đurović, pedijatar koji je liječio znanjem ali i riječima, piše RTNK.

 • 13:28
  29.11.2021.

  Udruženje boraca narodnooslobodilačkog rata (UBNOR) i antifašista Nikšić danas su na Vidrovanu, polaganjem cvijeća na spomenik nikšićkom NOP obilježili 80. godišnjicu od njegovog formiranja.