Nikšićanin osumnjičen za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

Policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić lišili su slobode M.P. (63) zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.


Naime, oni su 19. jula pretresom stana i drugih prostorija lica M.P. pronašli i privremeno oduzeli elektronske komponente i djelove za izradu pet improvizovanih eksplozivnih naprava i to: tri ručno prepravljana mobilna telefona sa baterijama, pripremljena za povezivanje sa elektrodetonatorskim kapislama; ručno prepravljenu ogrlicu za dresuru pasa, pripremljenu za povezivanje sa elektrodetonatorskom kapislom; nepoznatu elektronsku komponentu, ručno prepravljenu i povezanu sa antenom izvorom napajanja – baterijom, pripremljenu za povezivanje sa elektrodetonatorskom kapislom; dvije elektrodetonatorske kapisle; pištolj marke „Zastava“ kalibra 6.35mm u ilegalnom posjedu kao i veći broj municije različitog kalibra, takođe u ilegalnom posjedu.

Svi navedeni djelovi bili su pripremljeni za povezivanje sa elektrodetonatorskim kapislama i dalje sa eksplozivnim punjenjem, a način aktiviranja tako pripremljenih naprava bio bi daljinskim putem.

O događaju je upoznat nadležni državni tužilac, dok je osumnjičeni M.P. lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo „nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“.

U konsultaciji sa nadležnim tužiocem preduzimaju se dalje tužilačko-policijske mjere i radnje prema osumnjičenom.

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije