Autor: onogost.me
Foto: arhiva/ onogošt.me
13:26
10.4.2021.

UP: Nikšićani uhapšeni zbog napada na vojnike i policajca

Nikšićani G.N. (40) i Ž.T. (28) uhapšeni su zbog incidenta na Bogetićima koji se dogodio 8. aprila, a tom prilikom su lakše povrijeđena dva pripadnika Vojske Crne Gore i jedan policijski službenik koji je pokušao spriječiti incindent, saopšteno je iz Uprave policije (UP).


G.N. je, kako se sumnja, izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje, a njegov sugrađanin Ž.T. da je napao službeno lice u vršenju službene dužnosti na štetu policijskog službenika.

Iz UP  navode da su policijski službenici na kontrolnom punktu u mjestu Bogetići licima koja su se uputila ka izlazu iz grada, kontrolisali potvrde izdate od strane poslodavca, kao i rješenja o radnom odnosu ili ugovor o radu, gdje je od strane lica koja nijesu ispunjavala propisane uslove i koja nijesu imala navedena dokumenta organizovana blokada magistralnog puta Nikšić – Podgorica.

Ovom prilikom službeni autobus koji je prevozio pripadnike Vojske Crne Gore, koji su se vraćali sa radnog angažovanja iz Podgorice u Nikšić, zbog blokade pomenute saobraćajnice, zaustavio se u mjestu Bogetići.

„Nedugo zatim došlo je do incindenta u kojem su lakše povrijeđena dva pripadnika Vojske Crne Gore i jedan policijski službenik koji je pokušao spriječiti incindent, dok su dalji sukob spriječili policijski službenici Centra bezbjednosti Nikšić. Policija je juče identifikovala lice G.N. (40) iz Nikšića i došla do sumnje da je ovo lice izvršilo krivično djelo nasilničko ponašanje zbog čega je lišen slobode i uz krivičnu prijavu biće sproveden tužiocu na dalju nadležnost“, kaže se u saopštenju UP.

Navode da je identifikovano još jedno lice koje je učestvovalo u ovom događaju Ž.T. (28) iz Nikšića.

On je, kako dodaju, lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti na štetu policijskog službenika.

Iz policije navode da službenici Centra bezbjednosti Nikšić su video dokumentovali blokadu saobraćajnice u mjestu Bogetići koju su organizovala okupljena lica, a koja se dogodila 8. i 9. aprila, te i sve incidentne situacije registrovane navedenih dana.

O događajima je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću radi utvrđivanja da li u radnjama kako organizatora, tako i učesnika blokade, "te i aktera incidenta ometanja kretanja službenog vozila u kojem su se nalazile štićene ličnosti, ima elemenata krivične ili prekršajne odgovornosti o čemu će javnost biti blagovremeno i objektivno informisana".

"Takođe, policijski službenici preduzimaju mjere i radnje u cilju identifikacije i procesuiranja izvršilaca prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru i Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, gdje je već procesuiran veći broj lica koji su ometali policijske službenike u vršenju službenih poslova i nijesu postupali po njihovim naređenjima", zaključuju iz UP.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:28
  16.5.2021.

  Institut sporazumnog priznanja krivice svake godine sve je zastupljeniji u rješavanjima krivičnih predmeta u Crnoj Gori. Od početka njegove primjene, svake godine znatno raste broj predmeta koji se završe bez suđenja, u kancelarijama tužilaštva, a rastu i iznosi koji se naplate od okrivljenih.

 • 19:18
  15.5.2021.

  U Crnoj Gori sjutra će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali i uslovima za ponegdje kratkotrajnu kišu.

 • 14:02
  15.5.2021.

  Savjet za građansku kontrolu rada policije po sopstvenoj inicijativi je razmotrio postupanje policije povodom javnih okupljanja u Podgorici i Nikšiću održanih 12. maja 2021. godine, saopšteno je iz Savjeta

 • 10:32
  15.5.2021.

  Od početka godine u Osnovnom sudu u Podgorici donijete su 24 presude zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici, kojima je 26 osoba proglašeno krivim i osuđeno.