Autor: onogost.me
Foto: rtnk.me
12:11
28.10.2021.

Nikola Marković v.d. direktora RTV Nikšić

Na danas održanoj sjednici Savjet Radio Televizije Nikšić za vrsioca dužnosti generalnog direktora imenovao je dugogodišnjeg novinara Nikolu Markovića, dobitnika najprestižnijih nagrada kao što su Specijalna nagrada EU za istraživačko novinarstvo i Nagrada za životno djelo "Veljko Vlahovic" Udruženja novinara Crne Gore.


Marković je tokom svoje karijere bio pomoćnik glavnog i odgovornog urednika Dana, urednik emisja na RTCG i Radio Niksiću i dopisnik brojnih medija iz inostranstva. Obavljao je dužnost predsjednika Komisije za istrage napada na novinare, bio član Radne grupe OEBS-a u Beču za samoregulaciju medija, kao i član radne grupe za medijsko zakonodavstvo. Više godina bio je stručni saradnik u praktičnoj nastavi na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore.

Na sjednici Savjeta konstatovano je da je "neophodna profesionalizacija i unaprjeđenje novinarskih standarda, uvođenje novih programskih sadržaja Radio Televizije Nikšić jedan od prioriteta novog Savjeta".

"Stoga vjerujemo da će ova kadrovska promjena dovesti do željenih rezultata i ostvarenja zacrtanih ciljeva. Na ovaj način Savjet želi da da doprinos razvoju ne samo Radio Televizije Nikšić već i Nikšića uopšte tako sto će uticati da se naši sugrađani koji su karijere ostvarivali negdje drugo počnu da se vraćaju i daju doprinos razvoju naše opštine", navodi se u saopštenju koje potpisuje Miroslav Stanišić, predsjednik Savjeta Radio Televizije Nikšić.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:51
  29.11.2021.

  Savjet Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšićka donirao je Osnovnoj školi „Dušan Bojović“ savremeni projektor.

 • 14:31
  29.11.2021.

  Zato 29. novembar 1943. godine je dan za poštovanje i sjećanje na zajedničku borbu, pobjedu i slobodu, za zemlju zalivenu krvlju hiljade boraca koji su se borili za svoje i narodne ideale pod Titovim i KPJ rukovodstvom, kazao je predsjednik Centralnog komiteta partije, Radislav Stanišić prilikom obilaska spomenika u Straševini.

 • 13:51
  29.11.2021.

  Danas je u 86. godini života preminuo Mirko Toša Đurović, pedijatar koji je liječio znanjem ali i riječima, piše RTNK.

 • 13:28
  29.11.2021.

  Udruženje boraca narodnooslobodilačkog rata (UBNOR) i antifašista Nikšić danas su na Vidrovanu, polaganjem cvijeća na spomenik nikšićkom NOP obilježili 80. godišnjicu od njegovog formiranja.