Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:46
12.12.2019.

Nastavak akcije "Kargo", uhapšen Nikšićanin

U nastavku operativne akcije “Kargo” službenici Uprave policije su u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilštvom uhapsili Željka Goranovića (36) iz Nikšića.


“Ž.G. (36) je, kako se sumnja, bio član kriminalne organizacije koja je za cilj imala vršenje krivičnih djela, pri čemu je svaki član ove organizacije imao unaprijed određene uloge i zadatke, a djelovanje je sprovođeno na međunarodnom nivou u dužem vremenskom periodu”, saopšteno je iz policije.

Kako dodaju, ovako formirana kriminalna organizacija imala je za cilj neovlašćenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, pri čemu su navedene inkriminasane radnje sprovođene na teritoriji više država, i to na teritoriji Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

On će biti uz krivičnu prijavu sproveden Specijalnom državnom tužilaštvu na dalju nadležnost.

“Podsjećamo, u okviru operativne akcije „Kargo” do sada policija je u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom procesuirala ukupno 19 osoba”, navode iz policije.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:52
  27.1.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 14:14
  27.1.2020.

  Osnovni sud u Nikšiću oglasio je krivim i osudio P. S. i M. S na po 5 mjeseci zatvora, zbog krivičnog djela nezakonit ribolov.

 • 09:04
  27.1.2020.

  Koncentracija PM čestica u vazduhu u urbanim sredinama danas će biti smanjena, usljed kiše i slabljenja visokog vazdušnog pritiska, saopšteno je iz Agencije za zaštitu prirode i životne sredine.

 • 08:01
  27.1.2020.

  Ministarstvo obrazovanja, nauke i istraživanja Austrije objavilo je konkurse za stipendiranje mladih istraživača iz različitih oblasti, saopšteno je iz Ministarstva nauke Crne Gore.