Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
11:51
26.6.2019.

Narodna kuhinja počinje sa radom sredinom jula

Nikšić će sredinom narednog mjeseca dobiti Narodnu kuhinju. U toku su radovi na rekonstrukciji objekta koji je Nevladinoj organizaciji „Izvor života“ za te potrebe ustupila opština Nikšić u narednih pet godina.


„Rekonstrukcija objekata polako teče, nadamo se za nekih 15-ak  dana da će biti ti građevinski radovi završeni i onda predstoji da se ubaci oprema i da polako krenemo da krčkamo“, kazala je Konstantina Maraš iz pomenute NVO za TVCG.

Pomoć je, priznaje Konstantina, za realizaciju ove ideje stizala sa raznih strana. Dosad je uloženo oko 8.000 eura, pomagali su opština, privatnici i donatori.

„Očekuje nas sklapanje dogovora sa nikšićkim kompanijama koje će donirati namirnice. Imamo odziv i velikog broja kompanija van Nikšića, Podgorice, Bara, Bijelog Polja, a koje se bave proizvodnjom hrane, tako da očekujemo da će biti sve kako smo zamislili.“, vjeruje ona.

Tokom relaizacije projekta, kaže, naišla je na brojne osuđujuće komentare da Nikšiću ne treba Narodna kuhinja i da to nije nešto čime se treba hvalti. Ona, ipak, misli drugačije i donosi iskustva iz mnogo razvijenijih zemalja popout Austrije, Njemačke, Švedske.

„Oni to ne gledaju kao stid ili loš standard grada, već kao zahvalnost gradu što brine o građanima koji su se našli u toj situaciji, jer nijesu se svi našli u takvoj situaciji zbog države ili nečeg drugog, već možda i zbog samih sebe“, smatra Konstantina.

Za sada, kako je dodala, interesovanje za obroke u Narodnoj kuhinji pokazalo je preko stotinu potencijalnih korisnika. Prostor od oko 80 kvadrata za potrebe kuhinje opština je ustupila na period od pet godina.

 

Izvor: TVCG

 

loading...

Ostale vijesti iz kategorije

 • 12:56
  15.10.2019.

  Savjet MZ Župa Nikšićka četvrtu godinu zaredom raspisao je konkurs za dodjelu stipendije najboljim studentima iz ove mjesne zajednice.

 • 11:36
  15.10.2019.

  Posjetom gradskoj pijaci i šetnjom kroz park i Trebjesu, Nevladino udruženje Putevima predaka i Biciklistički klub Perun, zajedno sa učenicima OŠ “Mileva Lajović Lalatović”, mališanima iz vrića "Kosovka djevojka" (trosatni program), nastavnicima i vaspitačima, obilježili su danas Međunarodni dan žena na selu i Svjetski dan pješačenja, 15. oktobar.

 • 09:53
  15.10.2019.

  U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima i uz dobru vidljivost, a magle ima mjestimično po kotlinama i duž riječnih tokova.

 • 09:17
  15.10.2019.

  U Igračkoteci i Razvojnom centru večeras u 19h održaće se "NTC radionica".