Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:37
17.10.2019.

Narodna kuhinja: Donacijama obilježen Svjetski dan hrane

Povodom Svjetskog dana hrane, Narodnu kuhinju u Nikšiću posjetili su građani i privrednici koji su tom prilikom donirali hranu. Posjetu su organizovali i nastavnici i mališani iz OŠ "Milija Nikčević" koji su uz pomoć svojih roditelja kao i nastavnika donirali veliku količinu namirnica za potrebe Narodne kuhinje i njenih kiorisnika.


Konstantina Maraš iz Narodne kuhinje kazala nam je da su tom prilikom mališani imali priliku da uživaju u stihovima koje je givorila pjesnikinja Gordana Sarić, dodajući da je lijepo vidjeti da ljudi pokazujuj volju da pomognu ne samo ovaj, već i svakog drugog dana.

"Posebno je lijepo znati da djeca znaju da treba biti human i dijeliti sa onima kojima je pomoć potrebna. Ova posjeta je od velikog značaja za Narodnu kuhinju koja ima 188 korisnika svakog dana. U prethodna dva mjeseca Narodna kuhinja u Nikšiću izdala je oko 8.000 obroka. Zadovoljstvo nam je istaći da imamo veliku podršku nikšićkih preduzetnika, ali i preduzetnika iz Podgorice, Bara i Herceg Novog. Naravno ne izostaje ni podrška Opstine i državnih institucija. Ovim putem bih se zahvalili svim ljudima i privrednicima koji nam pružaju podršku, kao i mališanima škole "Milija Nikčević", kao i mališanima iz OŠ "Olga Golović" i OŠ "Luka Simonović" koji su nas obišli nedavno tokom Dana starih i takođe pokazali svoju humanost", kazala je Maraš.

Ona je takođe istakla da su povodom Dana borbe protiv siromaštva, koji se obilježava danas, iz Narodne kuhinje pozvali privrednike i građane koji žele podržati njihovu priču, a to do sada nijesu učinili, da imaju priliku da to urade i danas. 

"Pozivamo sve koji žele da pomognu i koji su u prilici, da danas do 16h iskoriste priliku i doniraju namirnice za potrebe kuhinje, u ulici Novaka Ramova i time, kako ističu, pokažu još jednom koliko srce ima Nikšić. Jer naše malo nahraniće mnoge, a to je najveće zadovoljstvo koje čovjek može da osjeti", navela je Maraš.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:34
  13.8.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 15:08
  13.8.2020.

  Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova uništio je 60,4 tone neeksplodiranih ubojnih sredstava različitog profila, prikupljenih tokom 2018. i 2019. godine.

 • 14:13
  13.8.2020.

  Nevladina organizacija Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN), u saradnji sa Sekretarijatom za uređenje prostora i zaštitu životne sredine i NVO Zeleni centar, danas je na području Studenačkih glavica organizovala akciju suzbijanja ambrozije.

 • 13:53
  13.8.2020.

  U cilju povećanja upisa romske i egipćanske djece u srednje škole i na fakultete, Ministarstvo prosvjete raspisalo je konkurs za dodjelu stipendija učenicima i studentima.