Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:37
17.10.2019.

Narodna kuhinja: Donacijama obilježen Svjetski dan hrane

Povodom Svjetskog dana hrane, Narodnu kuhinju u Nikšiću posjetili su građani i privrednici koji su tom prilikom donirali hranu. Posjetu su organizovali i nastavnici i mališani iz OŠ "Milija Nikčević" koji su uz pomoć svojih roditelja kao i nastavnika donirali veliku količinu namirnica za potrebe Narodne kuhinje i njenih kiorisnika.


Konstantina Maraš iz Narodne kuhinje kazala nam je da su tom prilikom mališani imali priliku da uživaju u stihovima koje je givorila pjesnikinja Gordana Sarić, dodajući da je lijepo vidjeti da ljudi pokazujuj volju da pomognu ne samo ovaj, već i svakog drugog dana.

"Posebno je lijepo znati da djeca znaju da treba biti human i dijeliti sa onima kojima je pomoć potrebna. Ova posjeta je od velikog značaja za Narodnu kuhinju koja ima 188 korisnika svakog dana. U prethodna dva mjeseca Narodna kuhinja u Nikšiću izdala je oko 8.000 obroka. Zadovoljstvo nam je istaći da imamo veliku podršku nikšićkih preduzetnika, ali i preduzetnika iz Podgorice, Bara i Herceg Novog. Naravno ne izostaje ni podrška Opstine i državnih institucija. Ovim putem bih se zahvalili svim ljudima i privrednicima koji nam pružaju podršku, kao i mališanima škole "Milija Nikčević", kao i mališanima iz OŠ "Olga Golović" i OŠ "Luka Simonović" koji su nas obišli nedavno tokom Dana starih i takođe pokazali svoju humanost", kazala je Maraš.

Ona je takođe istakla da su povodom Dana borbe protiv siromaštva, koji se obilježava danas, iz Narodne kuhinje pozvali privrednike i građane koji žele podržati njihovu priču, a to do sada nijesu učinili, da imaju priliku da to urade i danas. 

"Pozivamo sve koji žele da pomognu i koji su u prilici, da danas do 16h iskoriste priliku i doniraju namirnice za potrebe kuhinje, u ulici Novaka Ramova i time, kako ističu, pokažu još jednom koliko srce ima Nikšić. Jer naše malo nahraniće mnoge, a to je najveće zadovoljstvo koje čovjek može da osjeti", navela je Maraš.

loading...

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:06
  22.11.2019.

  Novčane kazne za nepoštovanje nacionalnih simbola za pravna lica iznosiće od 500 do 20 hiljada eura, za preduzetnike od 150 do šest hiljada, a za fizička lica od 30 do dvije hiljade eura.

 • 15:11
  22.11.2019.

  U prostorijama Gimnazije "Stojan Cerović" u Nikšiću, u ponedjeljak, 25. novembra, sa početkom u 11h biće održano opštinsko takmičenje iz Kviza "Crna gora i njena sloboda" za ekipe učenika osnovnih i srednjih škola iz Nikšića.
   

 • 10:04
  22.11.2019.

  Od početka godine u Crnoj Gori je registrovano više od 7.200 migranta, koji su se registrovali i svoj put nastavili dalje prema zemljama Evropske unije (EU), kazala je šefica kancelarije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) Dušica Živković.

 • 07:54
  22.11.2019.

  Nadležne inspekcije Uprave za inspekcijske poslove za kontrolu primjene novog Zakona o sprečavanju upotrebe duvanskih proizvoda, od 14. avgusta od kad je na snazi do juče obavile su ukupno 2.770 pregleda i zbog utvrđenih nepravilnosti izdale prekršajne naloge u ukupnom iznosu od 33.900 eura.