Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:37
17.10.2019.

Narodna kuhinja: Donacijama obilježen Svjetski dan hrane

Povodom Svjetskog dana hrane, Narodnu kuhinju u Nikšiću posjetili su građani i privrednici koji su tom prilikom donirali hranu. Posjetu su organizovali i nastavnici i mališani iz OŠ "Milija Nikčević" koji su uz pomoć svojih roditelja kao i nastavnika donirali veliku količinu namirnica za potrebe Narodne kuhinje i njenih kiorisnika.


Konstantina Maraš iz Narodne kuhinje kazala nam je da su tom prilikom mališani imali priliku da uživaju u stihovima koje je givorila pjesnikinja Gordana Sarić, dodajući da je lijepo vidjeti da ljudi pokazujuj volju da pomognu ne samo ovaj, već i svakog drugog dana.

"Posebno je lijepo znati da djeca znaju da treba biti human i dijeliti sa onima kojima je pomoć potrebna. Ova posjeta je od velikog značaja za Narodnu kuhinju koja ima 188 korisnika svakog dana. U prethodna dva mjeseca Narodna kuhinja u Nikšiću izdala je oko 8.000 obroka. Zadovoljstvo nam je istaći da imamo veliku podršku nikšićkih preduzetnika, ali i preduzetnika iz Podgorice, Bara i Herceg Novog. Naravno ne izostaje ni podrška Opstine i državnih institucija. Ovim putem bih se zahvalili svim ljudima i privrednicima koji nam pružaju podršku, kao i mališanima škole "Milija Nikčević", kao i mališanima iz OŠ "Olga Golović" i OŠ "Luka Simonović" koji su nas obišli nedavno tokom Dana starih i takođe pokazali svoju humanost", kazala je Maraš.

Ona je takođe istakla da su povodom Dana borbe protiv siromaštva, koji se obilježava danas, iz Narodne kuhinje pozvali privrednike i građane koji žele podržati njihovu priču, a to do sada nijesu učinili, da imaju priliku da to urade i danas. 

"Pozivamo sve koji žele da pomognu i koji su u prilici, da danas do 16h iskoriste priliku i doniraju namirnice za potrebe kuhinje, u ulici Novaka Ramova i time, kako ističu, pokažu još jednom koliko srce ima Nikšić. Jer naše malo nahraniće mnoge, a to je najveće zadovoljstvo koje čovjek može da osjeti", navela je Maraš.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:33
  12.7.2020.

  Neradni dani povodom Dana državnosti Crne Gore biće ponedjeljak i utorak, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

 • 12:55
  12.7.2020.

  Infrastrukturni projekti, poput puta Cetinje–Čevo–Nikšić, čiju gradnju danas promovišemo, krijepe optimizam i potvrđuju vitalnost Crne Gore i naših građana da uvijek budemo najbolji kada je najteže, proučio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

 • 11:22
  12.7.2020.

  Na Filološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore studenti koji imaju minimum prosjek C neće morati da polažu prijemni ispit za upis na dvogodišnje master studije koje se prvi put primjenjuju od ove godine, saznaje Pobjeda.

 • 09:05
  12.7.2020.

  U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, i uz dobru vidljivost.