Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
11:36
14.3.2018.

Nagradni konkurs za srednjoškolce: Esej na temu „Mladi u evropskoj budućnosti Crne Gore“

U sklopu projekta „Želim da vidim, hoću da znam“, ALFA Centar realizuje nagradni konkurs za najbolji esej na temu „Mladi u evropskoj budućnosti Crne Gore“.


Pravo učešća imaju srednjoškolci iz Nikšića, Žabljaka i Plužina.

Eseje (Times new roman 12, prored 1,5, dužine do 3 strane) je potrebno dostaviti elektronskim putem na e-mail adresu [email protected]. Uz esej dostaviti ime, prezime i kontakt podatke autora, a rok za dostavljanje je do 6. aprila u 17h.

Najbolji će biti nagrađen učešćem u studijskoj posjeti jednoj od članica EU, drugoplasirani sportskom opremom, a trećeplasirani Kompletom knjiga.

Takođe, autori tri najbolje rangirana eseja biće nagrađeni kompletom karata za Bedem fest.

„Autori pet najbolje rangiranih eseja učestvovaće na prestižnoj ljetnjoj školi REACT 2018 (polaznici dobijaju sertifikate), više o školi na www.reactmontenegro.me. Autori 15 najboljih eseja učestvovaće na Vikend školi omladinskog aktivizma (polaznici dobijaju sertifikate). Takođe, 15 najbolje rangiranih eseja biće objavljeno u publikaciji „Želim da vidim, hoću da znam!““, naveli su iz ALFA Centra.

Eseje će ocijeniti ekspertski žiri koji čine predstavnici Direktorata za mlade u Ministarstvu sporta i ALFA Centra, a treći “član” je publika na Facebooku.

Pristigli eseji de biti objavljivani i na Facebook stranici „Želim da vidim, hodu da znam”, a eseji sa većim brojem lajkova imaju više šanse za pobjedu.

Rezultati će biti objavljeni sedam dana nakon zatvaranja konkursa - 13.aprila na sajtu ALFA Centra (www.alfacentar.org) i na facebook stranici “Želim da vidim, hoću da znam!”.

Aktivnosti se realizuju uz podršku Ministarstva sporta

Dodatne informacije možete dobiti na Facebook stranici „Želim da vidim, hoću da znam!“, e-mail-u [email protected] i telefonima 040 246 008; 067 884 632.

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:22
  19.9.2018.

  Najava XVI godišnje naučne konferencije, koju organizuje Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, našla se na listi najprestižnijih svjetskih događaja sportske nauke u 2019. godini na sajtu Internacionalnog savjeta za sportske nauke i fizičko vaspitanje ICSSPE (International Council of Sport Science and Physical Education).

 • 13:33
  19.9.2018.

  Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić danas je u Nikšiću obišao hraniteljsku porodicu Rajke Dimitrijević, koja trenutno brine o dvoje djece bez roditeljskog staranja, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

 • 12:14
  19.9.2018.

  Ova zgrada koju će useliti njeni stanari još jedan je dokaz brige o ovoj kategoriji stanovništva i nastavićemo i dalje da radimo na poboljšanju života penzionerske populacije, ne samo u ovoj opštini, već u cijeloj Crnoj Gori i trudićemo se da nam njihova dobrobit bude osnov za pronalaženje modela brige o njima, kazao je Kemal Purišić tokom današnjeg uručivanja ključeva penzionerima za 75 stanova u novoizgrađenoj zgradi u Rudom Polju.

 • 09:31
  19.9.2018.

  Poštovani čitaoci i prijatelji portala Onogošt, sa velikim zadovoljstvom vas obavještavamo da od danas sadržaje na stranicama našeg portala možete pratiti u redizajniranom izdanju.