Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
12:13
8.8.2018.

Nagradni konkurs za izradu logoa Montenegro greeters

Agencija za lokalnu demokratiju i Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN), u sklopu projekta Balkan Greeters, objavili su Nagradni konkurs za izradu logoa Montenegro greeters.


Autor pobjedničkog logo rješenja biće nagrađen sa 50 eura.

Logo treba da omogući vizuelnu prepoznatljivost koncepta organizacije gritera u Crnoj Gori (u osnivanju) i jasno ukazuje na povezanost sa teritorijom koju promoviše.

Idejno rješenje logoa treba da bude jasno, prepoznatljivo, jednostavno, autentično i kreativno i da na pravi način oslikava gritersku organizaciju u Crnoj Gori.

Svaki učesnik konkursa može ponuditi najviše tri rada, ali svaki mora biti dostavljen posebno.

Slanjem radova učesnici potvrđuju da su isključivi vlasnici svojih radova i da neće biti narušena prava trećih lica.

Komisija koja će ocjenjivati pristigle radove zadržava pravo da od autora pobjedničkog rješenja traži doradu ili izmjene pojedinih elemenata idejnog predloga logoa, što je autor obavezan da prihvati.

Svaki učesnik konkursa dostavom svog rada prihvata sve uslove i propozicije ovog konkursa.

Na konkurs se mogu javiti pravna i fizička lica koja imaju iskustvo u oblasti logo dizajna.

Kandidati mogu poslati svoje predloge do 23. avgusta 2018. godine na mejl adresu [email protected], nakon čega će biti izabrano pobjedničko rješenje u roku od 15 dana.

Projekat Balkan Greeters realizuju Agencija za lokalnu demokratiju i NVO Društvo mladih ekologa Nikšić u saradnji sa Kooperativa kramars iz Italije, kao vodećim partnerom, a uz finansijsku podršku italijanske Autonomne regije Friuli Venecija Đulija.

Griteri su ljudi koji vole svoj grad i zavičaj i imaju dovoljno želje da ga predstave posjetiocima. To su osobe koje, pored ličnog doživljaja svog mjesta, imaju komunikativnost, otvorenost, fleksibilnost… Griter nije profesionalni turistički vodič,  već "prijatelj za koga turista nije znao". Njihov rad je isključivo volonterski i zasnovan na želji da u slobodnom vremenu pokažu skrivene ljepote svog mjesta. I oni dobijaju, kroz prednosti koje pruža gritovanje – usavršavaju jezik, stiču nova poznanstva, upoznaju druge kulture, na eventualni poziv učestvuju sa svojom griterskom uslugom u mjestu iz kojeg posjetilac dolazi… Oni su sposobni da izabranu lokaciju predstave na interesantan način, te doživljeno opišu njenu vrijednost i značaj kroz svoje lično iskustvo i "svoje oči". Zajednički cilj gritera je promocija i razvoj teritorije i povezivanje sa drugim griterima, i uopšte ljudima "za bolji svijet".

 

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije