Autor: onogost.me
Foto: UCG
12:47
5.7.2020.

Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje polaganje prijemnog ispita u dvije grupe

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore će za polaganje prijemnog ispita za upis u prvu godinu osnovnih studija, organizovati kandidate u dvije grupe.


“Grupe će biti blagovremeno definisane, a kandidatima će biti mejlom poslate sve potrebne informacije, koje će istovremeno biti  postavljene na internet stranici Fakulteta, u okviru zvaničnog sajta Univerziteta Crne Gore www.ucg.ac.me, kazao je prodekan za nastavu doc. dr Danilo Bojanić.

Prema njegovim riječima, na programu Fizička kultura i zdravi stilovi života, prva grupa će polagati prijemni u srijedu, 8. jula 2020. godine, sa početkom u 16h, dok će druga grupa polagati prijemni, u četvrtak, 9. jula 2020. godine, sa početkom u 9h

“Za studijski program Sportski novinari i treneri predviđeno je polaganje testa opšteg znanja na fakultetu, za obje grupe istog dana, 8. jula 2020, u amfiteatru fakulteta, ali u dva termina, u 11h i u 12.30h”, kazao je prodekan Bojanić.

Na programu Fizička kultura i zdravi stilovi života, kandidati polažu: Plivanje – prikaz znanja plivanja  (preplivati dužinu bazena); Atletika – sprint 100m; Poligon spretnosti i okretnosti, sportske igre.

“Kad je riječ o Poligonu spretnosti i okretnosti – kandidat treba da uspješno pređe određene vezane zadatke od početka do kraja poligona i da postigne što bolje vrijeme. U odnosu na postignuto vrijeme kandidati osvajaju određeni broj bodova”, kazao je Bojanić i dodao da za sportske igre (fudbal, košarka, rukomet i odbojka) – treba da prikaže osnove baratanja loptom u svakom sportu ponaosob.

“Napominjem da su primjeri svih traženih zadataka i disciplina, kako za muškarce, tako i za djevojke, prikazani video klipovima na sajtu fakulteta. Takođe, organizovana je i priprema kandidata za prijemni ispit, svakog radnog dana od 17h do 18h, u sali Filozofskog fakulteta u Nikšiću”, navodi Bojanić.

On je istakao da je plivanje eliminaciono, te da neplivači ne mogu upisati fakultet, dok je kod ostalih disciplina važno završiti zadatke do kraja, i postići najbolje rezultate, jer će na taj način sakupiti najviše bodova.

“Na sajtu fakulteta postoji “Vodič” gdje su prikazani bodovi i ocjene koje se mogu osvojiti za svaku disciplinu”, informiše prodekan Bojanić.

Kad je riječ o programu Sportski novinari i treneri, kandidati polažu Test opšte kulture (opšteg obrazovanja).

“Prilikom svih provjera (praktičnog znanja i umijeća, i pisanog testa) vodiće se računa o svim mjerama koje treba preduzeti kako se niko od učesnika ne bi izložio riziku od prenosa virusa Covid 19. Napominjem da kandidati moraju doći sa zaštitnim maskama  na fakultetu i na svim sportskim objektima  na kojima budu polagali određene discipline. Takođe, vodiće se računa i o fizičkoj distanci prilikom polaganja”, kaže prodekan Bojanić.

Kandidatima je savjetovao da koriste pripreme za prijemni ispit, koje Fakultet organizuje, jer je iskustvo od ranije pokazalo da kandidati koji dolaze redovno na pripreme  poboljšaju prolazna vremena.

“Naši saradnici su tu da ih upute u sve pojedinosti polaganja pojednih disciplina. Moj savjet im je da svaki zadatak završe do kraja, da ne odustaju u slučaju da naprave grešku na nekoj disciplini ili zadatku. I najvažnije, vezano za sigurnost svih, da se pridržavaju preporuka NKT - maske, rukavice, distanca”, zaključuje Bojanić.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:34
  13.8.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 15:08
  13.8.2020.

  Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova uništio je 60,4 tone neeksplodiranih ubojnih sredstava različitog profila, prikupljenih tokom 2018. i 2019. godine.

 • 14:13
  13.8.2020.

  Nevladina organizacija Društvo mladih ekologa Nikšić (DMEN), u saradnji sa Sekretarijatom za uređenje prostora i zaštitu životne sredine i NVO Zeleni centar, danas je na području Studenačkih glavica organizovala akciju suzbijanja ambrozije.

 • 13:53
  13.8.2020.

  U cilju povećanja upisa romske i egipćanske djece u srednje škole i na fakultete, Ministarstvo prosvjete raspisalo je konkurs za dodjelu stipendija učenicima i studentima.