Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
11:25
3.7.2020.

MZ Župa: Počinju kontrole potrošnje vode, kažnjavaće nesavjesne potrošače

Nenamjenska potrošnja vode ovih dana je primjetna u Župi, zbog čega će se u narednom periodu kažnjavati svi nesavjesni potrošači, najavio je predsjednik te Mjesne zajednice Dragoljub Radulović.


On je kazao da jedan dio mještana zloupotrebljava sistem vodosnabdijevanja u Župi, na način što, kako ističe, danonoćno natapa njive, livade, bašte „ne vodeći računa da li će njihove komšije imati dovoljno vode za osnovne životne potrebe“.

Posebno je, kaže, ovakav nekorektan odnos izražen u selima Morakovo, Dučice, Staro selo, kao  i u drugim selima. 

"Kao jedan od loših primjera navodimo i zaseok Dolovi u kojem je u četiri domaćinstva zatečena nenamjenska potrošnja vode, a svi znamo kako su do prije dvije godine muku mučili da bi riješili pitanje vodosnabdijevanja“, istakao je Radulović.

Prema njegovim riječima, trenutno na vodoizvorištu ima dovoljno vode, međutim i pored toga jedan dio župskih domaćinstava nema dovoljno vode.

„Stoga ćemo u narednom periodu krenuti zajedno sa službama Vodovoda u kažnjavanje svih koji se zateknu u nelegalnoj i nenamjenskoj potrošnji vode. Ako ni to ne bude dalo rezultate krenuće se u isključivanje sa mreže. Javno ćemo objavljivati imena svih koji se zateknu u ovim prekršajima. Kao krajnji metod spremni smo da prekinemo dotok vode za svako domaćinstvo dok se ne dogovorimo da vodu sa vodovoda koristimo za osnovne ljudske potrebe“, jasan je Radulović.

 

Ostale vijesti iz kategorije