Autor: onogost.me
Foto: onogost.me arhiva
10:09
19.10.2021.

Mještani Ulice 84 četiri mjeseca čekaju na postavljanje “ležećeg policajca”

Iako su mještani uporno apelovali da se postavi usporivač brzine u Ulici 84, a naš portal više puta pisao o tome, kako bi se makar donekle ublažio problem raskrsnice kod OŠ “Mileva Lajović Lalatović”, do toga, uprkos tome što je lokalna vlast obećala u junu, još nije došlo.


Kako je tada kazao Milan Bošković iz Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, u kontaktu sa mještanima je bilo dogovoreno da se za početak tako uradi, dok se ne dođe do konkretnog rješenja.

“Ovih dana ćemo izaći na teren, a za početak ćemo gledati da postavimo “ležeći” na mjestu gdje su mještani tražili. Trenutno ih nemamo, ali čim dođu, gledaćemo da postavimo. Očekujemo da ćemo usporivač brzine postaviti za desetak dana”, kazao je tada Bošković.

Ipak, “za desetak dana” se pretvorilo u četiri mjeseca.

Bošković je ranije potvrdio da su se stanari zgrade, koja se nalazi u neposrednoj blizini pomenute rasksnice, ranije obraćali nadležnom Sekretarijatu u Opštini povodom loše bezbijednosti učesnika u saobraćaju na ukrštanju ulica Vuka Karadžića, Josipa Broza Tita, 84. i Voja Samardžića.

Prema predlozima struke, postavljanje “ležećeg policajca” ipak nije rješenje, već savjetuju postavljanje semafora ili izgradnju kružnog toka.

Čak su i u Sekretarijatu saglasni sa tim, međutim, i dalje se ništa ne preduzima.

“Mišljenja smo da bi rješavanje saobraćaja na raskrsnici kod OŠ “Mileva Lajović Lalatović” postavljanjem semafora ili izgradnjom kružnog toka svakako doprinijelo poboljšanju nivoa bezbjednosti saobraćaja na ovoj raskrsnici, a za što je potrebno uraditi odgovarajuću tehničku dokumentaciju”, kazali su ranije za naš portal iz opštinskog Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:51
  29.11.2021.

  Savjet Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšićka donirao je Osnovnoj školi „Dušan Bojović“ savremeni projektor.

 • 14:31
  29.11.2021.

  Zato 29. novembar 1943. godine je dan za poštovanje i sjećanje na zajedničku borbu, pobjedu i slobodu, za zemlju zalivenu krvlju hiljade boraca koji su se borili za svoje i narodne ideale pod Titovim i KPJ rukovodstvom, kazao je predsjednik Centralnog komiteta partije, Radislav Stanišić prilikom obilaska spomenika u Straševini.

 • 13:51
  29.11.2021.

  Danas je u 86. godini života preminuo Mirko Toša Đurović, pedijatar koji je liječio znanjem ali i riječima, piše RTNK.

 • 13:28
  29.11.2021.

  Udruženje boraca narodnooslobodilačkog rata (UBNOR) i antifašista Nikšić danas su na Vidrovanu, polaganjem cvijeća na spomenik nikšićkom NOP obilježili 80. godišnjicu od njegovog formiranja.