Autor: onogost.me
Foto: vijesti.me
19:18
16.4.2018.

Mjesec dana aktivizma u borbi protiv dječijeg prosjačenja: Ulica nije moj dom

U sklopu kampanje - Mjesec dana aktivizma u borbi protiv dječijeg prosjačenja, Defendologija centar za bezbjednosna, sociološka i kriminološka istraživanja sproveo je veliki broj aktivnosti koje ukazuju na štetnost te pojave.


Realizovali su akciju “Pruži manje, daj više” tokom koje su građanima objašnjavali posljedice od davanja novca djeci koja žive i rade na ulici i tom prilikom su podijelili preko 100 flajera.

Organizovana su tri dana otvorenih vrata u Dnevnom centru za djecu i porodicu Defendologija, gdje su ugostili preko 70 učenika osnovnih škola “Mileva Lajović Lalatović”, “Luka Simonović” i “Ratko Žarić” i desetak građana.

Tu su i likovne izložbe, izleti, okrugli stolovi, razgovori sa predstavnicima lokalne samouprave u cilju ukazivanja na značaj podrške djeci koja žive i rade na ulici i njihovim porodicima.

Organizovana je i petodnevna akcija prikupljanja polovne garderobe, hrane i drugih sredstava za potrebe djece koja žive i rade na ulici.

Aktivizam je završen obilježavanjem Međunarodnog dana djece ulice, gdje je više od 40 direktnih korisnika Dnevnog centra uživalo u organizaciji brojnih aktivnosti pod sloganom "Ulica nije moj dom".

 

Izvor: vijesti.me

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:22
  19.9.2018.

  Najava XVI godišnje naučne konferencije, koju organizuje Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, našla se na listi najprestižnijih svjetskih događaja sportske nauke u 2019. godini na sajtu Internacionalnog savjeta za sportske nauke i fizičko vaspitanje ICSSPE (International Council of Sport Science and Physical Education).

 • 13:33
  19.9.2018.

  Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić danas je u Nikšiću obišao hraniteljsku porodicu Rajke Dimitrijević, koja trenutno brine o dvoje djece bez roditeljskog staranja, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

 • 12:14
  19.9.2018.

  Ova zgrada koju će useliti njeni stanari još jedan je dokaz brige o ovoj kategoriji stanovništva i nastavićemo i dalje da radimo na poboljšanju života penzionerske populacije, ne samo u ovoj opštini, već u cijeloj Crnoj Gori i trudićemo se da nam njihova dobrobit bude osnov za pronalaženje modela brige o njima, kazao je Kemal Purišić tokom današnjeg uručivanja ključeva penzionerima za 75 stanova u novoizgrađenoj zgradi u Rudom Polju.

 • 09:31
  19.9.2018.

  Poštovani čitaoci i prijatelji portala Onogošt, sa velikim zadovoljstvom vas obavještavamo da od danas sadržaje na stranicama našeg portala možete pratiti u redizajniranom izdanju.