Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
12:57
5.8.2020.

Ministarstvo prosvjete: Do kraja godine biće završena rekonstrukcija škole u Miločanima

Rekonstrukcija Osnovne škole "Ivan Vušović" u Miločanima, u opštini Nikšić jedan je od tri projekta koje je Ministarstvo prosvjete planiralo nedavno usvojenim rebalansom budžeta. Rekonstrukcija je vrijedna 75.000 eura, a planirano je da radovi budu završeni do kraja godine, rekao je načelnik Službe za investicije i javne nabavke u Ministarstvu prosvjete, Filip Grujić.


Radovima će, kako je naveo, biti obuhvaćena rekonsrukcija krova, izrada nove fasade, zamjena postojeće spoljašnje stolarije, sanacija postojećih toaleta, kao i sanacija kompletnog enterijera.

On je objasnio da je riječ o dotrajalom objektu koji je i ranije bio u planu za rakonstrukciju, ali je usljed obimnih poplava pretrpio dodatnu štetu, zbog čega sada njegova rekonstrukcija zahtjeva značajno veća sredstva.

“Dakle, radiće se gotovo totalna rekonstrukcija objekta, a činjenica da smo ovaj projekat uvrstili u prioritetne prilikom rebalansa budžeta, govori o posvećenosti Ministarstva da svoj djeci obezbijedi uslove boravka i obrazovanja kakve zaslužuju. Tako će biti i kada su u pitanju djeca ovog kraja koja će nakon završetka radova imati priliku da borave u novom ambijentu u kojem će nastaviti da ostvaruju odlične školske rezultate”, kazao je Grujić

 

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:47
  25.9.2020.

  Nastava na Univerzitetu Crne Gore, na osnovnim studijama, za studijsku 2020/21. godinu, počinje u ponedjeljak, 28. septembra 2020. godine.

 • 18:47
  25.9.2020.

  Prva obilnija kiša poslije duge suše i odmah poplave. To je Nikšić. 

 • 15:29
  25.9.2020.

  Domaća Trgovina u čijem sastavu posluju Aroma marketi i Conto diskonti tokom ljetnjih mjeseci organizovala je veliku nagradnu igru po sloganom „Odmor nije daleko“. Dobitnici glavnih nagrada su imali priliku i zadovoljstvo da ljetuju u hotelima duž naše obale, a i u onim planinskim. Boravak je oduševio jednako dobitnike koji su ljetovali u hotelima Splendid u Bečićima, Long Beach u Ulcinju,  kao i one koji su uživali u ljepotama Žabljaka i ugodnosti Polar Star hotela. Kroz fotografije i utiske podijelili su sa nama svoja lijepa iskustva.

 • 15:16
  25.9.2020.

  Čitateljka portala Onogošt javila nam se sa informacijom da je u Ulici Nika Miljanića pronašla ličnu kartu na ime Kovačević Stana.