Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
11:01
23.9.2020.

Milović: Podnijeto 13 krivičnih prijava zbog nenošenja maske, pet zbog distance

Kao što možemo da vidimo jutros, uveliko se mjere poštuju vezano za javne površine. Mislim da su se naši građani konačno osvijestili i da je strah od trenutnog stanja u Nikšiću dosta uticao, a naravno i od kontrola koje su pojačane od petka. Nadamo se da će ostati tako i u narednom periodu dok se koliko-toliko situacija ne stabilizuje, kazao je načelnik Komunalne policije Novica Milović.


Kako je dodao, Sekretarijat za inspekcijski nadzor lokalne samouprave podnio je 13 krivičnih prijava zbog nenošenje maske na javnoj površini, a juče i pet za socijalnu distancu.

 “Od vikenda do sada je napisano preko 7,5 hiljada eura vrijednosti prekršajnih naloga”, naveo je on i dodao da kada su kafići u pitanju, od vikenda nijesu zabilježene nepravilnosti u radu.

Kao šef lokalnog Kriznog štaba kazao je da je na jučerašnjem sastanku ocijenjeno da situacija nije baš sjajna, te da se ne očekuje da se u narednom periodu smanji broj oboljelih bez obzira na sve poštovanje mjera.

“Nadamo se da će u nekom periodu od 20 dana, ako se budemo svi pridržavali, taj broj početi da opada. Mi i dalje nastavljamo kontrolu. Pošto je Nikšić u takvoj situaciji kakvoj je, bićemo pojačani sa velikim brojem republičkih inspektora, a akcenat ćemo dati na ugostiteljske objekte, trgovinske objekte i svadbene salone”, istakao je Milović.

Inspektori sanitarne inspekcije i službenici Uprave policije će, kako je najavio, kontrolisati sva ona rješenja i one osobe kojima su donesena rješenja o samoizolaciji kao i Kovid pozitivne.

“Tu ćemo pojačati kontrole jer imamo tih podataka da dosta takvih lica šeta kroz grad. Apelovao bih i na te i na sve druge naše sugrađane da koriste masku, a na oboljele i da ne šetaju, da ostanu u samoizolaciji i da na taj način sačuvaju živote naših sugrađana”, poručio je Milović.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:12
  24.10.2020.

  NVO LGBTIQ Socijalni Centar organizovala je juče u Alfa Centru trening za organizacije civilnog društva na temu “Sloboda okupljanja – mehanizam borbe za jednakost”.

 • 16:33
  24.10.2020.

  Pomjeranjem kazaljki na časovniku jedan sat unazad, sa tri na dva sata, u noći između subote 24. i nedjelje 25. oktobra počinje zimsko računanje vremena.

 • 15:05
  24.10.2020.

  Didaktički materijal, koji je donirala Ambasada Italije, stigao je u nikšićke škole.

 • 12:39
  24.10.2020.

  Prema podacima iz Strategije za očuvanje i unapređenje reproduktivnog i seksualnog zdravlja, u Crnoj Gori se godišnje obavi oko 1.000 namjernih i selektivnih abortusa, zbog neplaniranih trudnoća i odabira pola djeteta. Do 2018. godine postoji trend neravnoteže između polova na rođenju i on se, za posljednjih 15 godina, kreće 110 dječaka na 100 djevojčica, pokazuje istraživanje Kliničkog centra.