Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
17:38
21.4.2019.

Međunarodni dan kreativnosti i inovacija u OŠ “Luka Simonović”

Učenici VIII razreda OŠ “Luka Simonović”, sa svojim profesoricama Sandrom Đukanović i Nadom Orbović, obilježili su 21. april, Međunarodni dan kreativnosti i inovacija.


Oni su se proteklih nedjelja pripremli za ovu aktivnost na časovima engleskog jezika i informatičke sekcije.

Organizovali su i realizovali “Forum teatar” za roditelje i učenike na temu “Digitalno nasilje”, a sve na engleskom jeziku.

“Cilj ove aktivnosti je, osim unaprijeđenja komunikativnih vjestina na engleskom jeziku, i upoznavanje roditelja i učenika sa postojanjem i stepenom zastupljenosti digitalnog nasilja među učenicima osnovnoškolskog uzrasta. Glavni cilj je da se učenicima, nastavnicima i roditeljima poveća svijest o novim oblicima nasilja i rizicima koji nastaju usljed porasta upotrebe digitalnih uređaja i interneta. Cilj je i prenošenje znanja i vještina pomoću kojih će se nasilje spriječiti, kao i preporuke za djecu i odrasle za bezbjedno korišćenje digitalnih uređaja i interneta”, naveli su iz škole.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:01
  20.9.2019.

  Nikšićanin D.J. (37) uhapšen je u nastavku policijske akcije "Kargo"  zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

 • 15:42
  20.9.2019.

  Učenici OŠ "Milija Nikčević" još jednom su uzeli učešća u globalnoj akciji sađenja drveća mira u okviru ENO mreže za zaštitu životne sredine i na taj način obilježili Međunarodni dan mira i Evropski dan jezika.

 • 13:01
  20.9.2019.

  Predsjednik MZ Župa Dragoljub Radulović danas je sa svojim saradnicima uručio poklone djeci u vrtiću u selu Morakovo. 

 • 12:05
  20.9.2019.

  Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori u saradnji sa Upravom za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove i Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovala je tokom prethodne sedmice više okruglih stolova u crnogorskim opštinama povodom kampanje “Drug iz snova, a bez krova“, na kojima je promovisano odgovorno vlasništvo nad psima i ocijenjeno da je potrebno nastaviti edukaciju građana.