Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
10:55
21.10.2019.

Loša hidrološka situacija u gradu, moguće restrikcije

Problem da vodosnabdijevanjem u naselju Rubeža, prema riječima našeg čitaoca, traje već nekoliko dana.


Kako nam je kazao, pritiska skoro da nema u popodnevnim časovima.

Jutros je nema, dodaje, uopšte.

“Nemamo vode u Rubežama od preksinoć, nema je ni sada”, saopštio nam je jutros on.

Ipak, u Vodovodu kažu drugačije.

“Jutros je sve u redu. Imaju vodu i kako trenutno pokazuju naši podaci, u Rubežama se trenutno troši osam litara po sekundi. Juče je bio problem radi prevelike potrošnje. Tačno u 11h je njihov hidrofor izbacio jer nema dovoljno vode. Tako je bilo do sinoć”, kazao je Darko Vučinić, direktor Tehničkog sektora Vodovoda.

Ipak, kako je kazao, jutros preduzimaju mjere da za Rubeža obezbijede dodatne količine vode.

“Vikedom je velika potrošnja pa dolazi do ovoga do čega juče. Preduzimamo radnje. Mještani su obaviješteni ko god je zvao”, istakao je on.

Kako je dodao, svemu je uzrok loša hidrološka situacija, a sa istim problemom se susreću i ostali gradovi. Kod nas, ističe, još uvijek je uredno vodosnabdijevanje.

“Vidrovan je pao sa 2.000 litara u sekundi na 200, znači na 10 odsto. I ovo je podvig što je ovako imamo, ovo je uredno vodosnabdijevanje”, zaključio je on.

Apel Vodovoda

JP "Vododvod i kanalizacija" apeluju na potrošače prigradskih naselja da, zbog teške situacije sa dotocima na vodoizvorištima Vidrovana, racionalno i namjenski troše vodu jer u suprotnom moramo pristupiti restriktivnom vodosnadbijevanju, saopštili su iz tog preduzeća.

Restrikcije bi se, kako su dodali, sprovodile po utvrđenom planu, a građani će biti blagovremeno obaviješteni o planu restrikcija.

loading...

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:06
  22.11.2019.

  Novčane kazne za nepoštovanje nacionalnih simbola za pravna lica iznosiće od 500 do 20 hiljada eura, za preduzetnike od 150 do šest hiljada, a za fizička lica od 30 do dvije hiljade eura.

 • 15:11
  22.11.2019.

  U prostorijama Gimnazije "Stojan Cerović" u Nikšiću, u ponedjeljak, 25. novembra, sa početkom u 11h biće održano opštinsko takmičenje iz Kviza "Crna gora i njena sloboda" za ekipe učenika osnovnih i srednjih škola iz Nikšića.
   

 • 10:04
  22.11.2019.

  Od početka godine u Crnoj Gori je registrovano više od 7.200 migranta, koji su se registrovali i svoj put nastavili dalje prema zemljama Evropske unije (EU), kazala je šefica kancelarije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) Dušica Živković.

 • 07:54
  22.11.2019.

  Nadležne inspekcije Uprave za inspekcijske poslove za kontrolu primjene novog Zakona o sprečavanju upotrebe duvanskih proizvoda, od 14. avgusta od kad je na snazi do juče obavile su ukupno 2.770 pregleda i zbog utvrđenih nepravilnosti izdale prekršajne naloge u ukupnom iznosu od 33.900 eura.