Autor: onogost.me
Foto: SCREENSHOT
19:56
11.3.2018.

Krivolovci sve češće "u mrežama" SRK "Nikšić"

Na adresu Sportsko-ribolovnog kluba "Nikšić" minulih mjeseci stižu priznanja sa raznih strana za izuzetne rezultate kada je u pitanju borba protiv krivolova. 


Novo rukovodstvo tog kluba odlučilo je da se ozbiljno uhvati u koštac sa krivolovcima na nikšićkim vodama, pa su u kratkom roku napravljeni izuzetni rezultati. 

"Od decembra prošle godine do danas imali smo tri krivične prijave, imali smo jednu prekršajnu prijavu i zaplijenili smo 7 komada mreže od kojih je jedna bila duga čak 600 metara", kaže Bratislav Čolaković , predsjednik komisije za zaštitu SRK "Nikšić".

Sekretar kluba, Vlatko Simović zadovoljan je dosadašnjim učinkom. 
"Naša čuvarska služba reaguje momentalno, ako je neki veći problem ide asistencija centra bezbjednosti, interventna jedinica obilazi jezera uveče, tako da smo za 10 minuta najkasnije tu", kaže on.

Žejko Vukotić jedan je od trojice čuvara koji pokrivaju vode velike nikšićke opštine.  Sa skromnom opremom, ali uz dobru organizaciju i podršku aktivnih ribolovaca i volontera uspijevaju da izađu na kraj sa, kako kaže, i ozbiljnim krivolovcima. 

"Radi se o organizovanom vršenju krivoloma, to su ljudi koji imaju vozila, radio vezu, telefone, sa time se suočavamo svaki dan. Mi smo u fazi smo nabavke nekoliko sonara, kamere za nadzor revira, boljih motora i čamaca. Kako vrijeme ide mora i služba da se modernizuje", objašnjava Vukotić. 

Klub je od ministarstva poljoprivrede nedavno dobio pohvale za dosadašnji učinak, a od rukovodstva nacionalnog parka Skadarsko jezero, gdje godinama unazad cvjeta krivolov, i poziv u pomoć. 

"Direktor nacionalnog parka nas je kontaktirao da napravimo protokol o saradnji koji će biti realizovan tokom sledeće sedmice, tako da će naša čuvarska služba odlaziti naSkadarsko jezero i pomagati", navodi Simović

Iz kluba poručuju da će u narednom periodu sprovoditi i kaznenu politiku za nadoknadu štete od pedesetak eura po kilograbu izlovljne ribe. Vjeruju da će to biti dobra poruka svima da se na pecanje može samo sa štapom u ruci. 

    tvcg

Facebook komentari

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:22
  19.9.2018.

  Najava XVI godišnje naučne konferencije, koju organizuje Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, našla se na listi najprestižnijih svjetskih događaja sportske nauke u 2019. godini na sajtu Internacionalnog savjeta za sportske nauke i fizičko vaspitanje ICSSPE (International Council of Sport Science and Physical Education).

 • 13:33
  19.9.2018.

  Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić danas je u Nikšiću obišao hraniteljsku porodicu Rajke Dimitrijević, koja trenutno brine o dvoje djece bez roditeljskog staranja, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

 • 12:14
  19.9.2018.

  Ova zgrada koju će useliti njeni stanari još jedan je dokaz brige o ovoj kategoriji stanovništva i nastavićemo i dalje da radimo na poboljšanju života penzionerske populacije, ne samo u ovoj opštini, već u cijeloj Crnoj Gori i trudićemo se da nam njihova dobrobit bude osnov za pronalaženje modela brige o njima, kazao je Kemal Purišić tokom današnjeg uručivanja ključeva penzionerima za 75 stanova u novoizgrađenoj zgradi u Rudom Polju.

 • 09:31
  19.9.2018.

  Poštovani čitaoci i prijatelji portala Onogošt, sa velikim zadovoljstvom vas obavještavamo da od danas sadržaje na stranicama našeg portala možete pratiti u redizajniranom izdanju.