Autor: onogost.me
Foto: gov.me
08:56
25.6.2021.

Krivokapić: Vlada će pomoći obnovu hrama Svetog Vasilija Ostroškog i platoa ispred hrama u Nikšiću

Vlada Crne Gore, kako je i obećao u predizbornoj kampanji, pomoći obnovu Sabornog Hrama Svetog Vasilija Ostroškog i platoa ispred hrama, kazao je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić prilikom posjete episkopskoj rezidenciji u Nikšiću novoizabranog episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija.


Metodije je, saopšteno je iz Vlade, izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da u posjeti eparhiji budimljansko-nikšićkoj i njemu kao novoizabranom episkopu Eparhije ima premijera.

"To je već presedan kada govorimo o odnosu SPC i vlasti u Crnoj Gori, koja u proteklih 30 godina nije pokazala da uvažava našu Crkvu. Zahvalan sam Vam zbog izmjene Zakona o slobodi vjeroispovjesti, nisam bio u prilici da to učinim ranije i nadam se da će i Temeljni ugovor između Crne Gore i SPC biti potpisan uskoro", kazao je Metodije.

Episkop budimljansko-nikšićki saopštio je da je Krivokapiću rekao da njihova eparhija nema namjeru da se bavi politikom, niti da utiče na političke procese.

"Nama kao crkvi je važno da u Crnoj Gori svi narodi, pa i naši vjernici, uživaju prava i slobode koja su garantovana i Ustavom i Evropskim konvencijama o ljudskim pravima. Vrlo sam zadovoljan što o tome gotovo identično razmišljate i Vi kao premijer i što je opredjeljenje ove Vlade upravo promocija prava i pravde“ istakao je Metodije, saopšteno je iz Vlade.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 12:24
  16.9.2021.

  Kao rezultat brojnih aktivnosti pivara širom svijeta, 2015. godine 16. septembar ustanovljen je kao Svjetski dan odgovorne konzumacije piva. Na taj dan, pivari u zemljama širom svijeta organizuju brojne kampanje kako bi se u društvu što više govorilo i znalo o prevenciji neodgovorne konzumacije alkohola i posljedicama njegove zloupotrebe.

 • 11:12
  16.9.2021.

  Juče je u sali Nikšićkog pozorišta, za više od 600 nikšićkih đaka prvaka, u tri termina, priređeno izvođenje predstave za djecu "Kuc, kuc ima li koga?", koja je autorski projekat Željka Aleksića.

 • 10:22
  16.9.2021.

  Infekcijom COVID-19 trenutno je inficirano 649 učenika i 159 nastavnika u crnogorskim osnovnim i srednjim školama, a već prvog mjeseca nove školske godine imamo školu koja je potpuno prešla na onlajn režim nastave. Riječ je o Osnovnoj školi “Šukrija Međedović” u bjelopoljskom selu Godijevo, koju pohađa 76 učenika, a koja je u ovom trenutku zatvorena jer je korona virusom inficirano više od 15% nastavnika.

 • 15:51
  15.9.2021.

  U Crnoj Gori su, od početka školske godine, korona virusom zaražena 682 djeteta, od 96 hiljada koliko ide u vrtiće, osnovne i srednje škole. Inficirano je 190 vaspitača, nastavnika i profesora. Samo prethodne sedmice oboljelo je 467 đaka i 203 prosvjetara.