Autor: onogost.me
Foto: gov.me
08:56
25.6.2021.

Krivokapić: Vlada će pomoći obnovu hrama Svetog Vasilija Ostroškog i platoa ispred hrama u Nikšiću

Vlada Crne Gore, kako je i obećao u predizbornoj kampanji, pomoći obnovu Sabornog Hrama Svetog Vasilija Ostroškog i platoa ispred hrama, kazao je predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić prilikom posjete episkopskoj rezidenciji u Nikšiću novoizabranog episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija.


Metodije je, saopšteno je iz Vlade, izrazio zadovoljstvo zbog činjenice da u posjeti eparhiji budimljansko-nikšićkoj i njemu kao novoizabranom episkopu Eparhije ima premijera.

"To je već presedan kada govorimo o odnosu SPC i vlasti u Crnoj Gori, koja u proteklih 30 godina nije pokazala da uvažava našu Crkvu. Zahvalan sam Vam zbog izmjene Zakona o slobodi vjeroispovjesti, nisam bio u prilici da to učinim ranije i nadam se da će i Temeljni ugovor između Crne Gore i SPC biti potpisan uskoro", kazao je Metodije.

Episkop budimljansko-nikšićki saopštio je da je Krivokapiću rekao da njihova eparhija nema namjeru da se bavi politikom, niti da utiče na političke procese.

"Nama kao crkvi je važno da u Crnoj Gori svi narodi, pa i naši vjernici, uživaju prava i slobode koja su garantovana i Ustavom i Evropskim konvencijama o ljudskim pravima. Vrlo sam zadovoljan što o tome gotovo identično razmišljate i Vi kao premijer i što je opredjeljenje ove Vlade upravo promocija prava i pravde“ istakao je Metodije, saopšteno je iz Vlade.

Ostale vijesti iz kategorije