Autor: onogost.me
Foto: gov.me/S.Matić
19:27
3.3.2021.

Krivokapić: Potpuno zatvaranje ako mjere ne daju rezultate

Ukoliko mjere za borbu protiv koronavirusa ne budu dale rezultata u narednih deset dana slijedi potpuno zatvaranje Crne Gore, kazao je premijer Zdravko Krivokapić.


On je u obraćanju građanima kazao da je zdravstveni sistem na granici izdržljivosti.

"Da bismo uspjeli da živimo s Kovidom moramo zajednički da izađemo iz bitke koju vodimo već godinu", naveo je Krivokapić.

Za trenutno stanje, dodaje, nijesu krive loše mjere već njihovo nepoštovanje.

"Zato smo odlučili da krenemo u akciju time što ćemo svi zajedno doprinijeti. Da bismo izašli iz ove problematike opridijelili smo se da to radimo putem koji je drugačiji, da se ne zatvaramo u ovom trenutku, ali mjere ako ne budu dale efekta u deset dana nagovještavaju i taj scenario koji je najlošiji a to je potpuno zatvaranje Crne Gore", naveo je Krivokapić.

Premijer se izvinio građanima što, u određenom vremenskom periodu, nije nosio masku.

"Razlog leži u činjenici da imam antitijela, ali to me ne oslobađa odgovornosti koju svi moramo da iskažemo. Da bismo svi jedni prema drugima brinuli, moramo da poštujemo mjere, bez izuzetka", zaključio je Krivokapić.

 

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:03
  19.4.2021.

  U Crnoj Gori sjutra će biti umjereno do potpuno oblačno, povremeno sa kišom, poslijepodne i tokom noći mjestimično pljuskovima i grmljavinom, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

 • 20:22
  19.4.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 14:44
  19.4.2021.

  Administrativni odbor utvrdio je Predloga liste za imenovanje članova Savjeta RTCG.

 • 12:13
  19.4.2021.

  Ekspertska delegacija Nacionalnog instituta za javno zdravlje Njemačke „Robert Koh“, od danas boravi u petodnevnoj radnoj posjeti Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.