Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
15:51
18.10.2019.

Krivična prijava protiv Nikšićanina zbog zlostavljanja psa

Nikšićka policija podnijela je krivičnu prijavu protiv G.N. iz Nikšića zbog sumnje da je počinio krivično djelo zlostavljanje i mučenje životinja.


“Naime, dana 25.09.2019.godine CB Nikšić volonter u NVO "Nikšićko udruženje za zaštitu životinja" prijavila je da je telefonskim putem obaviještena od koleginice iz Udruženja, da joj je od anonimnog građanina putem društvene mreže Facebook poslat video zapis na kojem se vidi da jedno muško NN lice starije dobi, dok sjedi na klupi koja se nalazi na platou Doma revolucije u Ul. Radoja Dakića, gestikulacijom ruku mami psa i kada mu pas prilazi i liježe na leđa ispred njega, on rukama dohvaća do genitalija psa”, navodi se u saopštenju policije.

Oni su, preduzimajući mjere i radnje, identifikovali su izvršioca G.N., koji je po pozivu pristupio u službene prostorije i sa kojim je obavljen razgovor na okolnosti navedenog događaja.

Državni tužilac u Nikšiću, nakon uvida u formirane spise predmeta kvalifikovala je krivično djelo zlostavljanje i mučenje životinja i naložila da se protiv G.N. podnese krivična prijava u redovnom postupku.

Ostale vijesti iz kategorije